tisdag 30 september 2014

Tisdag- bröllop

I lördags döpte vi Lowa och hade överrasknings bröllop för oss. Jätte fint och bra blev det. Jag orkar inte skriva så mycket om det just nu. Då blir de en del text, haha. 

Robbin och Lowa 

Ja, Robbin är lik sin far! Här är farfar och Lowa. 
Jouline, Alexi och Jacob
Fantastiska smörgåstårtor som Angelika hade gjort. Tack så jättemycket verkligen!

Mysig Lowa med faster Hanna

Älskade barn. Du va så vacker på din dag! 

Tårtorna. Helt otroliga! 

Alexi och Jacob vid alla fina presenter

Jag och min man och en sovande Lowa. 
Jag, Alexi och Robbin skär bröllops tårtan. 


Bättre och mer bilder kommer när vi har fått bilderna från fotografen som är Robbins släkting.  Vi ska även till hans studio i bröllopskläder och fota. 

Tack för allt! 




onsdag 24 september 2014

Onsdag- dagens tips och recept!

Jag har precis gjort dumlesnittar. Visst att jag trodde dom skulle vara goda. Men shit! Robbin åt nästan upp allt själv... Så idag har jag gjort en till sats. Förhoppningsvis får vi andra smaka lite mer haha! Hur lätt och snabbt som helst. Klart på typ 10 min plus 8-11 min i ugn. Jag har gjort två olika längder. Men ska nog vara inne i 10 min ändå. Hade 8 min först och dom ramlade nästan isär. Det mesta har man oftast hemma också! 
Varning för sockerkick!

Dagens lunch blir ris med hemmagjorda chicken nuggets med egengjord currysås. 

Skär två kyckling filéer i lagom stora bitar. Vi gör ganska små för att slippa dela åt Alexi. Häll i ströbröd, paprikakrydda, salt, peppar, vitpeppar och grillkrydda i en bunke och rulla runt kycklingen där i så det fästet över allt. 

Stek kycklingen i en panna i olivolja. Jag testade med smör och det gick men mycket bättre med olivolja! Stek till ni får den färg ni önskar. 

In i ugnen på 200 grader. I 15-20 min. Stod 5-10 min men vill vara säker på att inget är rått. Därför är det bra med små bitar också. 

Egengjord currysås:
En créme frasiche som man blandar i salt, curry och svartpeppar. Ganska mycket curry. Kanske två- tre matskedar. 
Klar!

Självklart går det ändra kryddorna. Jag brukar ha salt och vitlök i en créme frasiche och det brukar vi ha till kött. 

Fantastiskt! 

Här är mina nuggets. Snart ska dom in i ugnen! 




måndag 22 september 2014

Måndag - dagarna går

Tiden står inte still direkt. Jag minns inte när jag bloggade sist. Det händer inte så mycket i livet utöver en vanlig vardag. 

Regnet öste ner när vi skulle gå till dagis. Självklart inga stövlar hemma till Alexi. Så typiskt! Det fick bli hennes grymt snygga vinterskor som både hon och mamma i huset är nöjda med. Till och med Robbin han tycker dom ser punkiga ut. 

Jag och Lowa fick besök av min morbror och hans pojk. Jättetrevligt verkligen. Vi fick låna en lång bärsjal av dom som jag och Lowa ska mysa i. Perfekt för ryggen!

Jag var på sammarbetssamtal med Alexi's pappa idag för att försöka komma fram till en bättre lösning är att hon bor hos honom bara varannan helg. 

Imorgon åker jag och mina tjejer till familjecentralen i Skövde och efter det åker vi till Lowas farmor och äter mat för att sen åker vi till BVC med Lowa och ser va den stora lillasystern väger. 

onsdag 10 september 2014

Onsdag- mitten av veckan

Hela familjen följde med till dagis för att hämta Alexi idag. Hon blev chockad men väldigt glad! Hennes bästa kompis mamma skulle hämta samtidigt som vi och både Jacob och Alexi blev överlyckliga! Dom går ihop till dagis, leker ute på dagis, idag hade dom sångsamling ihop och sen gick dom ihop hem. Att man inte kan tröttna? Visst att dom bråkar som syskon men det finns även många fina stunder! 

Vi har städat och lagat mat. Disken väntar och jag ska lyckas sy lite. Det är mycket som ska hinnas med på en dag. 

Alexi ska till dagis imorgon och sen vidare till sin pappa. Så i helgen blir en lugn helg och även helgen efter det för att vi ska kunna ha henne när vi döper Lowa. 

Jag och Lowa åker till familjecentralen i Skövde imorgon. Babycafe för barn mellan 0-1 år ganska mysigt faktiskt. 



fredag 5 september 2014

Lördag- utvilad

Med två ungar är det lätt att vara trött, konstant! Men nu har vi hittat en lösning. Efter mycket krångel på nätterna så funkar det! Alexi brukade komma in till oss vid 02 och det är okej för då har vi hunnit sova lite. Men hon började komma in vid 22-23. Då har vi knappt hunnit somna och det blev ännu mer jobbigt stt försöka sova. Med fyra st i två 90 sängen är ju helt omöjligt att få plats. Vi bar in Alexi's säng igår för att se om hon blev lugnare och tryggare på natten. Och det blev hon! 

Det är troligtvis en period. I med att hon är hos sin pappa varannan helg är det nog lite oroligt i hennes lilla huvud. Så detta får bli lösningen. Först sa jag att hon inte skulle få sova i vår säng för jag vill inte vänja henne vid det. Men om de är de som behövs för att hon ska vara trygg och må bra så får det vara så. Dom är inte små så länge och det kommer med tiden. Hellre ha henne nära och kunna trösta och få henne lugn än att vi ska vänja henne vid att sova i eget rum och säng och hon blir otrygg och osäker. Så nu står hennes säng i vårt rum och Lowa sover i vår säng. Ganska mysigt måste jag säger. Det kommer en tid dom sover själva! Alexi har sovit i egen säng sen hon var fyra månader och hela nätter fram till hon var 1,5 år och hon började bo varannan vecka hos mej och hennes pappa. 

Idag saknar hon sin pappa så vi får nog slå en signal dit. Det är viktigt att hon känner att han finns så nära ändå. Trots att det är en bit. Alexi börjar ändå förmedla sina känslor mer. Att hon saknar något eller något, att hon är hungrig eller sugen på något eller som hon själv säger: mamma, jag är nanig! Så det är nog viktigt att besvara dom. Att jag förstår och att vi försöker lösa det så gott det går. 

Idag åker vi till min mormor och fikar och äter mat. Alexi ville till "mommo Nita" när hon förstod att vi var i Skövde igår. Men jag försökte förklara att vi skulle dit idag. 

Lowa har händerna i munnen konstant! Alexi fick tänder vid fyra månader och Lowa är snart tre så det tror jag nog inte på. Men man ska aldrig sägs aldrig.  
Alexi är helt inne i tvn innan dagis. 

Fredag- mycket att stå i!

Vi har hållt igång idag kan jag lova. Kl 10 mötte vi upp Emma med hennes tjejer Sigrid och Leya för att ta en sväng på Aspö. Mycket trevligt!

Vidare till en kär gammal kompis som jag har saknat! Alltid lika kul! 

Mvc för återbesök. Allt såg bra ut och det känns bra. Kollade även blodtryck 95/55. Alltid lågt! Även vikt 50,7 kg. Lite ångest har jag allt när jag är van vid mina 43-45 kg. Men jag är ju inte direkt tjock. Bara lite mage. Men va förväntar man sig efter två ungar? Kanske dags att ta tag i när motivationen väl kommer. 

Barnmorskan ville sätta i en kopparspiral men det totalvägrade jag. Lite nervös för att sätta upp något där. Vi sa p- piller men det är inget för mej! Så då pratade vi om p-ring. Något jag inte har hört så mycket om. Låter spännande och bra och lätt att sluta med om vi beslutar oss för en tredje. Ingen som vet!

Imorgon åker hela familjen till mormor och umgås. Hela "släkten". Mamma, mormor och mina två morbröder. Sker alldeles för sällan. 
Lowa i en dregglis jag slängde ihop till henne innan stan. Mycket lättare att byta än en hel body...

torsdag 4 september 2014

Torsdag- upptagen

Mycket händer nu mer på torsdagar. Jag och Lowa lämnar Alexi på dagis och sen åkte jag och Lowa till familjecentralen i Skövde och umgicks med Emma och Sigrid plus andra mammor. 

Efteråt åkte vi hem och lagade mat. Köttfärslimpa med makaroner. Sen hämtade vi Alexi från dagis. Nu myser vi alla i soffan och väntar på mannen i huset. 

Jag anmälde mej och Robbin till olycksfalls utbildning på familjecentralen. Perfekt när baren slår sig, sätter i halsen eller behöver HLR. Jag gjorde det mycket i skolan när jag läste till undersköterska men det kan aldrig bli för mycket! Jag gick det även när Alexi var liten. Så det känns bra ! 

Jag sydde en ny snutte till Lowa. Perfekt att kunna snutta och suga på nappen samtidigt. 

Imorn ska vi till MVC och kanske Aspö. 



tisdag 2 september 2014

Tisdag- september

Första september igår. Det kändes när vi gick till dagis för att lämna Alexi. Alexi frös och det gjorde faktiskt jag också. Lowa var fullt påklädd i vagnen. 

Just nu ligger Lowa i min famn och sover och Alexi är lite slö och ligger brevid och myser med tutten och kissen. 

Om en timme ska vi åka in till Skövde för att möta upp mamma och senare åker vi nog och fikar med min mormor. Alexi's kompis Jacob ska också in till Skövde med sin familj så dom stöter vi nog också på. 

Jag är så sugen på att köpa nya kläder nu när hösten är pågång. Men jag och Emma pratar om att åka till Ullared i slutet av oktober. 


Ni är hela min värld. Vad skulle jag göra utan er? Mina hjärtan!