Varning för sockerkick!
Dagens lunch blir ris med hemmagjorda chicken nuggets med egengjord currysås.
Skär två kyckling filéer i lagom stora bitar. Vi gör ganska små för att slippa dela åt Alexi. Häll i ströbröd, paprikakrydda, salt, peppar, vitpeppar och grillkrydda i en bunke och rulla runt kycklingen där i så det fästet över allt.
Stek kycklingen i en panna i olivolja. Jag testade med smör och det gick men mycket bättre med olivolja! Stek till ni får den färg ni önskar.
In i ugnen på 200 grader. I 15-20 min. Stod 5-10 min men vill vara säker på att inget är rått. Därför är det bra med små bitar också.
Egengjord currysås:
En créme frasiche som man blandar i salt, curry och svartpeppar. Ganska mycket curry. Kanske två- tre matskedar.
Klar!
Självklart går det ändra kryddorna. Jag brukar ha salt och vitlök i en créme frasiche och det brukar vi ha till kött.
Fantastiskt!
Här är mina nuggets. Snart ska dom in i ugnen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar