tisdag 18 november 2014

Tisdag

Jag har precis gjort delegeringsprov. Jag hade pluggat mycket faktiskt. Men det kom frågor som jag inte har hört talas om eller som inte stog i häftetna. Dåligt! Men det får bära eller brista!

Alexi sitter med vår iPad eller hennes om man frågar henne, haha. Hon klickar in på youtube och väljer film själv. Helt galet ! Min "lilla" prinsessa! 

Vi har börjat med "time out" för Alexi också. När jag såg det på tvn när jag var yngre tänkte jag : att det ska jag göra med mina barn! Men jag kände när det närmade sig att det inte passade inte Alexi ALLS. Så hon fick gå in på rummet till hon blev "snäll". Hur lätt är det att veta när man har blivit "snäll"? Där inne finns alla leksaker också vilket inte fick den efter vi hoppades. 

Så nu kör vi på "time out" på hallpallen i två minuter. För varje år ökar vi en minut alltså så minuter är lika med ålder. Funkar kanon och bättre än förväntat! Inte för hårt "straff" och ändå att hon förstår att hon har gjort fel. Hon får två varningar innan hon får sitta där och sen förklarar vi varför hon efteråt plus att vi älskar henne och säger förlåt båda två. 

Lowa har börjat äta vanlig mat och är helt ekstas över att få göra de. Våran lilla matunge! 

Lowa sover, Alexi ser på youtube, jag på tv och Robbin vilar. Sedan drar hela familjen till familjecentralen och leker. Skönt att hitta på något tillsammans när jag är ledig! 




lördag 15 november 2014

Lördag- tacksam

Det är på kvällarna jag är som mest igång i psyket. Allt jag tänker, känslor, ja, allt! Det är då jag skriver som bäst!

Att jag har träffat den bästa mannen i världen går det inte att ta miste om! Vi skrattar så vi gråter och gråter till samma filmer, oftast, vår humor är inte lik någon annans. Jag kan vara mej själv. På riktigt. Till hundra procent. Att bli älskad för den jag verkligen är. 

Jag säger inte att jag inte blev älskad som barn eller att alla vill att jag ska ändra mej för så är inte fallet. Utan nu vågar jag vara mej själv och släppa alla bra och dåliga sidor. För han står ut med mej alla dagar i veckan oavsett om jag är en bitterfitta eller gladast i världen. 

Varför träffade jag inte honom först? Så vi kunde va gifta ännu längre. Men då hade jag aldrig ha fattat hur bra jag har de. 

Efter alla idioter och svin. Efter alla kräk och dyligt. Det är dom som har gjort mej till den jag är till en viss gräns. Min attityd, min synvinkel, olika perspektiv, jag har lärt mej sätta mej in i andras liv- till en viss gräns. Antingen har jag varit där själv eller har en vän som har haft det så. Jag har gått igenom en del. Andra har gått igenom ännu mer. Nej, det är verkligen inte synd om mej. För nu i "slutändan" så är jag glad för allt jag har lyckats med.  

Krossat hjärta av killar, att gå isär med någon, att få barn - på gott och ont, att lära sig leva med sig själv. Vilket nog är det svåraste jag har gjort i hela mitt liv. Att lära sig leva med sig själv. 

Men idag, IDAG, somnar jag med gott samvete. Jag är den jag är. Jag blir älskad för den jag är av den jag enda jag skulle kunna dör för ( förutom barnen).

Jag är stolt, lycklig & kär. Jag ångrar inte en minut av mitt bra eller dåliga liv. Ni får se på det hur ni vill. För alla ser från olika perspektiv och alla tolkar text olika.


Men jag är glad, känner mej snygg, bäst i världen och är stolt över mej själv. Och hur ofta händer det?!



fredag 14 november 2014

Fredag

Jag jobbade gårdags kvällen. Det skulle vara med en duktig och trevlig tjej. Men från ingenstans var hon sjuk så jag skulle jobba med en lärling. Jag tänkte att det är lika bra att gå hem. Men han var mycket bättre och dukigare än vad jag förväntade mej. 

När jag väl var hemma så hade Noel kommit som ska vara här ett tag. Så mysigt! Saknar ju min "stora" bebis!


Vi ska nog fortsätta våran "förvandling" här hemma. Igår bytte vi gardiner och fixade lite. Mycket bättre! 

Alexi har skött Noel alldeles själv idag. Hon är så stolt! 

Imorgon kanske vi åker på dop. Mysigt! 

onsdag 12 november 2014

Onsdag

Igår gick jag brevid min sista gång innan jag ska börja jobba. Jag fick en fråga om jag kan jobba på ettan på kvällen 13.30-21.30 och jag sa kanske och att jag skulle kolla hur jag hade det. Innan jag hann blinka hade jag ett sms där det stod att jag var bokad. Tur jag kunde! 

En timme senare fick jag ett sms om jag kunde jobba dagen 7-15 på trean vilket är helt omöjligt. Ändå var allt detta från samma nr. 

Galet!

Efter jobbet åkte jag och hälsade på på ett nytt jobb som personlig assistent. Och dom sa att jag skulle kunna jobba ihjäl mej inom kommunen så det ser bra ut! 


fredag 7 november 2014

Fredags lunch!

Denna kan jag väll kalla kassler gratäng. 

En stor kassler
En halv lök 
Två hönsbujonger
Salt
Svart peppar
Vitpeppar
Lite timjan
Två vitlök
En Matlagningsgrädde 
En cream fraiche   

Tärna kassler. I  med den i en ugnssäker form. Riv lök och häll i. Ta två buljonger och lite vatten och lös dom. Häll över formen. Pressa vitlök och i med all "sås". Man kan ha lite ost över. 

In i ugnen i ungefär 20 min på 200 grader. 

Lowa är redo för käk! 

Fredag

Redan fredag! Jag blir veckoblind när vi båda är hemma. Det känns som att jag tillslut kommer lämna och hämta Alexi fel dagar på dagis. Jag får hitta på något knep så jag kommer ihåg va det är för dag. 

Igår åkte jag och Alexi till BVC. Hon väger 11.7 kg och är 86 cm lång. En liten men proposionerlig. BVC tanten testade hennes tal och förståelse med hjälp av en liten väska. Alexi skulle lägga skeden i muggen och berätta va allt heter. Hon la till färgerna själv vilket var bra. Alexi fick visa vilken bil som var stor och liten. Hon säger meningar med fem-sju år och är utvecklad som en 4 åring vilket är kul att höra. Vi vet ju att hon är tidig men inte så tidig. Allt med hennes spöken och monstren upplever man också oftast när man är fyra år. 

Jag var på deligeringsutbildning igår i Tivro. 9-12 lagom segt men tiden gick fort. Hon som höll i den va trevlig och lite smårolig. 

Idag har jag vart på jobbintervju till en kille på 11 år och det verkar passa mej. Men vi får se vad mamman och alla andra säger.

Tänk att Alexi har vart så liten. Förra sommaren. Idag åker hon till pappa och stannar till söndag. 


Mina andra älsklingar!
Lowa hänger lite med farfar!



måndag 3 november 2014

Måndag- ett nytt liv

Robbin gick på sin pappaledighet i fredags. Direkt blev han sjuk. Troligtvis för att han slappnade av på riktigt. Men jag tror det är nyttigt. 

Alexi har ju haft sin öroninflammation men är okej nu. Men Lowa har smittats av Robbin. Hon sover och sover, är vaken och äter och sover igen. Hon har precis vart vaken i kanske 15 min. Lilla hjärtat! 
Alexi är också lite varm. Gnällig när vi gick från dagis. Hängig och trött. Tur det inte är något dagis imorgon.  Nu ligger hon på mej och ser på film. 

Alexi har blivit så mycket mysigare och utvecklat sitt tal så mycket. Frågar man vad hon heter säger hon Alexi Persson. 
På torsdag ska vi till BVC med Alexi och se hur stor hon är. Hon är välutvecklad och klok så mer stolt kan man inte vara. 

Jag skulle ljuga om jag säger att Lowa är liten och outvecklad. Igår fick jag gå in i Alexis garderob och hämta kläder. Lowa har nu 74 men är påväg in i 80. Hon är både lång och bred. Så jag fick hämta några stora 80-86 hos Alexi som vi får vika upp lite. 

Stoltare mamma finns inte ! 😘
Alexis kurva kommer på torsdag men här är Lowas. 


Tacopaj på menyn!


Tacopaj:
Ugnen på 225 grader

Pajdeg:
2 msk vatten 
4 dl mjöl
125 g margarin 

Ingen förgräddning!

Köttfärs 
1 påse Tacokrydda
En halv Purjolök
En halv Lök
En Cream fraich 
Tre Vitlök 
Riven Ost 

Tryck ut degen i en ugnssäker form. 
I med den tacoköttfärsen. Lägg på purjolök och lök och blanda cream fraich med vitlök och salt. Jag hade fyra vitlöks klyftor men det är jag det! Robbin sa att det hade räckt med tre. I med lite salt och bred över det på pajen. Över med osten och gärna tacochips. In i ugnen i 15 min. 

Supergott!