söndag 29 juni 2014

Måndag- dags att åka!

När vi har fixat oss och alla ungar så åker vi mot Lysekil och mamma/mormor. Alexi är helt galen i att vi ska åka till "båten" och vi har förklarat att vi ska åka den stora gula båten med bilen- färjan. Så hon är allt förväntansfull! 

Allt går bra mellan Alexi och Lowa än så länge. Ingen direkt svartsjuka. Lite trotsig men det är inte konstigt när hon har vart hos sin pappa en vecka. Smidigt att göra så när Lowa skulle komma och att vi skulle komma in i "spädbarns-rutiner"

Lowa sover fortfarande mycket på dagarna men är vaken mer och mer redan. Hon är med och tittar men inte mycket mer än så än så länge. Men hon är ju bara en vecka. Vi sover ändå okej om man jämför vad jag gjorde med Alexi. 

Det var så skönt när Robbin utbrast: ni kvinnor kan verkligen!
Han var lagom fascinerad av va en förlossning innebär. Visst att det gjorde ont för mej men att stå bredvid och inte kunna säga något rätt eller göra något rätt kan inte vara lätt för psyket heller. Jag hade aldrig klarat de! Men han gjorde allt bra och gjorde som jag sa. Mer kan han inte göra och det blev så bra. Han tyckte inte förlossningen va så äcklig som många sa. Visst, det är en resa av sitt egna slag. Det är jobbigt både fysiskt och psykiskt men när huvudet var halvvägs ute så var han bara så glad och så fascinerad av va en kropp kan klara av. 

Bilden på mej är nu en vecka efter förlossningen och det känns underbart!
Jag skulle mer än gärna få en liten till! Dock är jag inte jättesugen på en förlossning nu. Men det släpper så det blir nog tre ändå. Om jag får bestämma! 

Newbie är ju helt underbart! Att jag inte köpte mer till Alexi. Men det blir desto mer till Lowa nu. Vimplarna har jag sytt. Lagom snett och allt men så fint! Filten har vi fått och den är lite tjockare men så stor och bra. Bästa filten vi har. Vi förbrukar ju en del... 
Alexi är så glad över kläderna hon har fått av mormor från Kappahl. 
Robbin och Alexi morgonmyser. Det är sällan hon ville de så då får man allt passa på. 

Jag älskar er, mina hjärtan! 


onsdag 25 juni 2014

Torsdag- dags för en förlossnings berättelse?

Jo, det är väll dags nu!
I söndags när vi la oss var kroppen orolig och det högg i underlivet av att bebisen tryckte neråt. Det är inget konstigt men det kändes mer än vanligt och jag tänkte att de ger med sig. Jag började få sammandragningar så fort jag försökte vända på mej. Jag försökte få henne att ligga still. 

Efter ett tag hade jag sammandragningar var fjärde minut, kl va 02. Det var samma sammandragningar som vanligt. Det gjorde inte ont men det är aldrig skönt. Klocka blev 03 och det gav inte med sig så jag ringde förlossningen och frågade va jag skulle leta efter för symtom om man säger. Men jag skulle försöka sova för det var ju inte så farligt tyckte jag. 

Kl 6 på morgonen började jag få förvärkar och jag bad Robbin att stanna hemma. Jag ville ju att det kunde gå fort. När det var fyra minuter emellan ville jag ändå åka in och kolla. Eller det va mest mamma som ville i med att vi ändå har fyra mil dit och mamma var på kusten. 

Kl 10 va klockan när vi åkte in och kollade läget. Inget vatten eller blod och vi mätte värkarna och lyssnade på hjärtljuden. Jag var öppen en cm. Bm sa att jag kunde få ligga där hela dagen och sa att vi kunde åka hem. Jag blev lite sur för vi har ändå fyra mil in och ja jag var nog mest rädd. 

Vi åkte och kollade bilar, åkte till Max och sen åkte vi och fikade hos mormor. Tillslut kände jag att jag ville hem och sova lite. Jag hade sovit 30 min sen natten till den dagen.  

Vi åkte hem, sov, duschade och gick till affären. Sen åkte vi upp till stugan utanför karlsborg och jag hade värkar var sjätte minut. Nu började jag få andas igenom dom men gick bra. När vi hade vart där uppe så kom värkarna med fem min emellan men mycket starkare. Vilket var svårt att tyda. Men jag blev kallsvettig av dom. Ringde förlossningen kl 20 när vi hade bestämt oss för att åka hem och dom sa att se var nog lite tidigt men vi fick komma in om vi ville. Men jag ville inte bli hemskickad så jag sa att vi skulle höras kl 21. Jag fick två värkar med tre min emellan rum men jag tänkte att det lugnar ner sig. Icke! När vi åker två mil så får jag två min mellan värkarna till karlsborg. Och vi ska till mölltorp. Jag kör! Helt otroligt! Men vi hämtar svärfar och sen in till förlossningen. 

Jag var öppen fem cm. Kl va 21 ungefär när vi var inne och jag kände redan i bilen att hon trycker på. I Tibro kände jag att jag ville smälla av. Vi hann inte mer än undersökas och sen in i ett förlossningsrum. Jag var förberedd på att  jag ville ha ryggbedövning men de hann vi inte och va vi diskutera. Men tillslut gav jag mej och sa att hon vet säkert va hon pratar om. Hon bad mej testa lustgasen och jag var livrädd! Men sen hann vi inte mer. Fram med lustgasen, lära sig hur den funkar och de är nog de bästa som har hänt! 

Efter fyra krystningar är hon ute! Allt som allt tog det en timme. Helt otroligt! Och Robbin är så stolt och tyckte det var jätte häftigt! 

fredag 20 juni 2014

Fredag- midsommar

Och det har vi firat med svärfar med god mat. Alexi är hos sin pappa så det är inte speciellt mycket liv här hemma. Varken på oss eller katterna. Det gäller att passa på att njuta av lugnet innan vi börjat sakna henne som galningar och klättra på väggarna. Det kommer nog imorn då vi har sovit två nätter själva. Det räcker gott och väl!

Jag har gått med i en grupp på Facebook som syr mycket. Jag har länge tänkt göra ett babynest till lillgrodan. Men inte kommit till skott. Tillslut lyckades jag plocka fram maskinen och sy en. Inte perfekt men den blev bra! Efter att ha tittat mycket och fått mycket inspiration från Facebook så har jag många projekt igång nu. När jag ändå väntar på att grodis ska titta ut så kan jag ändå försöka tänka på annat. 

Barnen har snart var sina hemmasydda sittdynor till nya dubbelvagnen plus att jag har sytt grenband för det fanns inte till vagnen och Alexi lärde sig direkt att "halka ur" eller ja ta sig ur, även bältes skydd i var sin färg, lillgrodan har fina vimplar att kolla på när hon ska ligga där i, ett babynest är klart och ett till vagnen är påväg fast mindre, i med att vår mjuklift visade sig vara alldeles för stor. Det funkar bra över sommaren men sen blir det annat! Bebisen får även ett lapptäcke som troligtvis blir klart imorn. Allt detta på tre-fyra dagar. Sen tror jag inte att det är mer just nu.

Och senare ska det även bli napphållare och kanske haklappar. 

Vi får se hur långt jag hinner med allt innan bebisen vill ut! 8dagar kvar till bf!

måndag 16 juni 2014

Måndag- regn till en början...

men när jag gick för att hämta Alexi på dagis så tittade allt solen fram. Det blev skönt tillslut. 

Förmiddagen spenderade jag med att beställa tyger. Det tar ett tag att bestämma sig. Oj, va mycket fint det finns! 

Dessa två blev det tillslut. Mer säger jag inte förens projektet är klart. 

och sen en vit baksida. Det kommer att bli bra tror jag! 

Jag hittade även en sida på nätet med mycket olika sorters pyssel. Så nu har jag att göra fram till att lillasyster tittar ut och så att tiden går lite fortare. Plus att det ska göras saker som hon kan ha nytta av några när hon tittar ut och även senare. 

Alexi åker till sin pappa på torsdag och ska stanna en vecka i med att det är sommar så nu hoppas jag alt material kommer ungefär när hon åker så jag är sysselsatt och slipper längta ihjäl mej. Men jag hoppas dom får det roligt! Alexi kommer nog att bli glad ! 

söndag 15 juni 2014

Söndag - äntligen...

är värmen tillbaka och ganska så lagom varmt. Vi var nere vid sjön förut men det blåste kallt och Robbin doppade sig fort och Alexi nöjde sig med att bada fötterna. Vi har lyckats tappa bort både solhatten och solskyddsfaktorn. Så otroligt störande att jag inte kommer ihåg vart jag har lagt de. Så i veckan får vi allt åka och handla nytt. 

Robbins kompis var här på fika på förmiddagen och fikade på tårtan vi bakade ihop hela familjen igår. Midsommartårta var det och galet god. 

Vecka 39 börjar idag och på lördag var vi beräknade till först. Med Alexi hade jag ingen koll på mensen. Jag kunde lika gärna sagt 1-31 i månaden och ändå hade vi kvar samma bf. Med Lowa så hade jag bra koll på mensen och angav de och ändå blev vi flyttade framåt 6 dagar. Så bm säger att vi ändå aka vara beredda på lördag i fall att det skulle vara något. 

Jag har förvärkar och det trycker i ryggen. Plus att hon skruvar sig nedåt. Vissa nätter är hemska då det gör mer ont men ändå okej på dagarna. Så vi får väll se. Jag hoppas verkligen det händer något snart. Men de kommer när det kommer.  Nu längtar hela familjen efter dej och Alexi sitter och knackar på magen och vill ha ut dej! <3 


fredag 13 juni 2014

Fredag- ingen direkt sommarvärme...

Men sol och 18-19 grader med blandat regn hela vägen till mamma där jag och Alexi har spenderat dagen. Härligt att hon kan springa fritt där och slippa springa efter henne direkt när man inte ser henne. Det märks på Alexi också att hon tycker det är skönt att kunna gå iväg en sväng och kolla läget. 

Jag är jättetrött verkligen. Jag känner mej nästan "sjuk-trött". Men jag är inte de minsta sjuk plus att jag äter mina järntabletter som jag ska. Snart blir det nog bättre. 

Nya delar till nya vagnen är påväg hem i med att chassit inte gick att fälla och att dom inte kunde laga de självklart... Jag fick ett mejl om att jag skulle få pengarna tillbaka om jag ville eller beställa en ny vara. Jag behöver en dubbelvagn och det går inte beställa bara ett chassi så jag fick ringa in till dom och förklara och det var inga problem. Puckon ibland! Tur att det löste sig helt i alla fall. Om nu detta chassit är helt vill säga. 

Jag beställde även en ny träningsbol som kommer ut i augusti. Så gött! Detta är andra boken i en serie så självklart får jag börja med den första som en tjej har lånat och sen denna. Men härligt att ha bokat den så den kommer direkt när den kommer ut, med lite tur! 

måndag 9 juni 2014

Måndag- utlovad sol

Strålande sol skulle det allt vara idag. Plus 22-25 grader varmt och vi vaknar upp till ett grå mulet väder. Jag tycker det är lite skönt faktiskt i med att det blir så varmt och att vi var ute i solen hela dagen igår. 

Vi gick mycket uppe i stugan igår och busade med barnen. Lika mysigt som vanligt. Men mina ben är vattenfyllda så det stramar och gör ont. Galet vad graviditeter är olika varandra. 

Alexi kom även hem och nu är det full rulle igen. Så skönt med lite liv igen. Man segar till så när hon inte är här. Men i med att jag har fått en foglossning från helvetet så var det för första gången skönt att att kunna vila kroppen. Självklart saknade vi henne som tokar. Det går inte komma ifrån. 

Inatt har jag sovit två timmar pga foglossningen. Trött mamma ! Alexi sov hela natten och även i sin säng vilket var skönt. Självklart när jag inte sov! Idag övervägde vi nästan att ta bilen till dagis för att jag har så ont. Men jag tänkte ge de en chans i fall att jag var stel efter natten. Men inte släppte de! Bältet jag använder för att minska smärtan är som piss i havet. Det hjälpte ingenting tyckte jag. Typiskt!

För idag ska jag på ett jätteviktigt möte. Jag skulle mer än gärna vilja säga att jag inte kan komma. Men det är viktigt så det är bara att åka dit. Det skulle ta en timme så jag får ta mej igenom det. 

Alexi är på dagis till 15 idag för att jag ska på möte så det är bara en timme själva. Och i morgon ska Robbin på begravning snabbt sen är han ledig resten av dagen som tur är! Jag vet inte hur det hade gått annars. Det hade säkert gått bra men skönt att ha honom hemma när det är så här. 

Grannen trodde bebisen skulle komma på onsdag så det hoppas jag allt på. Det hade inte gjort något faktiskt. Vi längtar massor samtidigt som vi försöker njuta av lugnet. Som många säger att man ska göra. Så det är bara att vänta på att något ska hända ! 

Vecka 38 startade igår. Så nu är bebisen färdig med sin utveckling. Så kom ut nu! 

Mamma och Alexi vid vattnet igår. 

torsdag 5 juni 2014

Torsdag - oplanerad student

Mamma
 frågade igår om vi ville med på min kusins student. Jag var inte direkt sugen i med att Alexi skulle till Mattias. Efter lite tjat på honom fick jag ta med henne. Vi åkte till maxi för att fixa ett nytt simkort så jag kan använda min iPhone jag har hämtat ut. Alexi klagar över att skorna gör ont och dom är helt otroliga att försöka få på. Så ett par nya skor plus ett par till mej för 99kr. Skönt att ha något att byta med. Även järntabletter i med att mina sista åt jag upp idag. 

Vi åkte till min kusin och åt tacos och tårta. Väldigt mysigt. Sällan man träffar så mycket släkt på en gång. Många av dom har jag inte sett på fem år. Usch va tiden går!

Jag körde Alexi till hennes pappa och hon blev lika överlycklig som vanligt! Så skönt att se. Jag åkte hem mot Mölntorp men blev akut sugen på kinamat när jag passerade restaurangen. Så efter Tibro fick jag vända och åka och hämta. Villa akut sug man kan få! 

Imorn ska jag packa klart bb-väskan i med att bm i måndags ska att det kan vara påväg. Vi får väll se... Det känns lugnt nu! Vi ska även till Karlsborg och se på nationaldagsfirandet och även gå på marknaden. Så mysigt! 

Jag saknar redan grodan men ska bli skönt att försöka sova lite extra nu i med att jag sover så dåligt. 

tisdag 3 juni 2014

Tisdag- moln och regn

Ingen sol här inte! Men i morses var det i alla fall uppehåll. Det känns okej med lite regn idag faktiskt så man uppskattar solen mycket mycket mer. Jag är ändå väldigt trött nu så det är skönt att kunna vila utan ångest.

Imorn ska vi skicka tillbaka delar av vagnen som inte funkar som dom ska. Tur att bebisen inte ska ut än på ett tag så vi hinner mer lite krångel. Som tur är har vi en plan b om något skulle ske innan!

Jag och Alexi åkte upp till stugan på förmiddagen. Skönt att det bara är tre mil för att komma hemifrån och njuta av naturen där Alexi kan springa fritt och leka själv. På eftermiddagen åkte vi till Skövde för att fixa en ny iPhone till mej och även handla. Så skönt att ha en igen! Dock glömde jag att jag skulle ha ett litet sim kort så de kommer om några dagar. Suck.

Jag sover extremt dåligt nu och det är inte konstigt nu när det är tre veckor kvar. Mycket sammandragningar både på dagarna och nätterna men nätterna är värst. Inatt låg jag vaken i två timmar. Igår på mvc trodde bm att de kunde vara i startgroparna. Men vi får väll se. Med tanke på vagnen får hon gärna stanna inne lite till. Ut ska hon ju så det spelar ingen roll. Foglossningen är på sin plats och jag går som en anka. Jag har nu gått upp 11,9 kg och mer lär det nog bli. Med Alexi stannade jag på 11 så vi får se hur det går denna gången.

Skönt att få hem mina sysaker i veckan så jag kan börja sy. Funderar på om vi ska till familjecentralen i Skövde imorn men det beror lite på sömnen. På torsdag åker Alexi till sin pappa och det blir en tråkig helg med MASSA sömn. Det bästa är att då kan jag vila när jag är trött men självklart vill jag ha henne här hela tiden.