torsdag 30 januari 2014

Torsdag- Givande dag

Vi brukar ju alltid åka till Familjecentralen i Skövde när Alexi är här. Men igår skulle ingen dit nästan och jag mår inte helt bra än. En sån sjuk förkylning! Jag är sällan sjuk men nu va det tydligen min tur.

Alexi är på dagis och Robbin är på jobbet idag för första gången denna veckan. Det klart jag smittade honom också. Alexi är bara lite snorig än så länge och i kväll åker hon till sin pappa. Så förhoppningsvis klarar hon sig.

Jag har skickat in papper till skolan så jag kanske ska börja studera igen. Dock utan pengar i med att jag hoppade kvar. Men vill ha det klart så jag kan plugga efter mammaledigheten eller om jag jobbar. Papper om hälsodeklarationen till Robbins lämp ska skickas in i dag också. Så skönt att inte bara stå och trampa. Snart är det våran tur att ta tag i teorin och att köra. Köra kan han dock men det finns alltid något man glömmer...

Jag har lyckat söka lite jobb med hjälp av två datorer. Helt otroligt att det är ett måste när den ena är så ny att den inte har Word och hittar inget bra gratisprogram. Vi får se om jag löser det. Ett jobb är ett säljjobb där man bokar möten. Det skulle nog passa mej tror jag. Det känns kul att testa något utanför gränserna lite. Ett måste känns det som. Annars står jag bara där och trampar igen och då får jag bryt.

Jag har precis tryckt i mej lite pizza från igår. Det funkar inte att jag är för hungrig när jag lagat mat sen. Mitt blodsocker sjunker så snabbt att jag blir helt dov i huvudet. Så det blev lite till förrätt innan jag ställer mej och testar kycklinggrytan som ska lagas idag. Spännande!

måndag 27 januari 2014

Måndag- stress

Alexi sov för länge och vi höll på att försova oss till dagis. Hon är ju inte så snabb och ska göra allt själv. Duktig tjej men ibland frustrerande. Det gäller att alltid ha gott om tid för att något oväntat ska hända.

Jag har skrivit matsedel för denna veckan. Jag har snöat in på karré totalt så denna veckan blir det ingen alls!

Vecka 5:
Måndag- Pasta carbonara
Tisdag- Fläskfilé gryta med potatis
Onsdag- Mosakka 
Torsdag- Fläskfilé tzatsiki hasselbackspotatis
Fredag- Fläsk och potatis
Lördag- Kycklinggryta och bandspagetti
Söndag- Tacopaj


Skönt att ha det gjort. När jag har hämtat Alexi på dagis ska vi till Skövde och möta Moa och besikta bilen plus handla och sen iväg och fika hos Robbins mamma. Vi får väll se hur stressad jag är när vi kommer hem. Jag kommer vara helt slut. Skönt att Robbin är hemma idag så han kan ta Alexi sen. Jag lär ha ont precis över allt när vi väl är klara.

Vi fick reda i fredags att det ligger en liten tjej och lurar i magen. Troligtvis en liten Lowa. Vi får se. Datumet blev flyttat från 22/6 till 28/6.

In i duschen, handla mat, laga mat hämta Alexi. Känner stressen kryper på!

tisdag 21 januari 2014

Tisdag- klipptid

Det är dagens "måste"- klipptid klockan 13. Innan ska jag bara göra lunch till Robbin som jag ska åka med till hans jobb i med att vi inte hinner äta ihop. Vilket vi annars alltid gör. Jag går ju ändå hemma så det är skönt för då får jag också i mej mat.

Att vakna till denna dagen kändes så där. Kände mej inte helt hundra idag och nu vaknade jag med feber och en galen förkylning. Jag bytte jobbtiden till imorn och det klart att jag inte ska må bra. Men jag får gå dit ändå. Det känns så jäkla oproffsigt att byta tid igen. Jag vill ju gärna ha jobbet!

Vi får se om det blir något mer gjort. Orken finns verkligen inte. Jag behöver handla och duscha men det får kanske bli imorn.

Tur att Alexi är hos sin pappa så hon slipper förkylningen förhoppningsvis och att jag hinner vila upp mej!

måndag 20 januari 2014

Måndag- underbar dag!

Mysdag med Alexi. Hon blev hämtad en stund igår från sin pappa för att vi skulle på kalas hos min mormor. Hon fick sova över hos oss för att jag skulle slippa köra i mörkret med alla äckliga snödrivor...

En sväng till Vårdcentralen med Alexi's utslag blev det idag. Vi handlade även lite och Alexi var som ett ljus. Oj va hon hjälper mej bra! Hon gick upp och ner för alla tre våningar! Hon åkte tillbaka till sin pappa efter lunchen och kommer tillbaka på fredag efter ulttraljudet.

Det ska bli spännande att se va de är för en filur som ligger där inne och rör sig och snor min mat. Jag tror att det är en tjej. Men kön spelar ju självklart ingen roll. Bara det är ett friskt barn. Och är det inte det så får vi kämpa ihop. Så enkelt är det!

En bättre pappa kan inte barnet få. Robbin tar han om Alexi som om hon vore hans egen. Det kunde jag inte ens drömma om att det skulle gå så bra. Jag trodde aldrig att det inte skulle gå bra men detta är perfekt! Jag älskar den mannen över allt annat. Självklart Alexi också.

Idag går jag in i vecka 19 redan och nästa vecka är vi halvvägs. På fredag är det som sagt ultraljud! Spännande till tusen!

fredag 17 januari 2014

Fredag- impulsiv?

Ja, det är nog det rätta ordet. Vi åkte och hämtade Kinamat när Robbin kom från jobbet. Dyrt och förbannat gott som vanligt. Det är ett dyrt liv de där som en gravid kvinna och framför allt om man bor med en. Att ha friterad kyckling som jag blir sugen på titt som tätt.

Jag satt och försökte lösa så att jag kan tjäna pengar på bloggen men självklart krånglar datorn så vi får se. Vi har redan bråkat fyra gånger idag varav en gång jag fick tårar i ögonen för då hoppade självklart hormonerna in och spelade mej ett spratt. Samtidigt ringer mamma. Men nej, det samtalet fick vänta.

Jag är sugen på att sy egna barnkläder men det lär jag nog få bryt på med dessa hormoner. Trots att jag är lugnare än när jag väntade Alexi. Jag vågar inte ens ta fram symaskinen och sy lite till skötbordet. För blir det fel så vet jag vad som händer. Haha!

Men nu har jag fastnat för att sälja saker från ett företag. Olika saker, lite barnkläder, väggdekorer, klockor, herr och damkläder. Men som sagt jag är impulsiv så detta kan ändra. Jag ska nog satsa på att få klart allt här hemma tills vidare. Allt kan hända. Dags att sätta mej och försöka göra en fin header till bloggen. Vi får se hur många gånger jag får bryt innan jag är klar och hur resultatet ser ut!

Fredag- inget inlägg igår...

Nej, det blev det inte. Jag var så arg och förtvivlad så det kändes bara dumt att skriva av sig då. Då hade det kommit många grodor kan jag lova. Jag har i alla fall konstaterat att jag känner hat för en annan person. En person som inte förstår vad som är bäst och som inte verkar göra allt till 100%. Vilket är helt fel! Nog om det.

Igår åkte Alexi till sin pappa. Innan vi åkte så lagade vi mat till Robbin med hjälp av "farfar" som barnvakt. Först gjorde jag pizzabullar. Dock av färdiggjord deg och det blev så plastigt och äckligt så jag åt en halv. Alexi gillade dom i alla fall. Till lunchen slängde jag in en stor köttbit en timme i ugnen och sen pressade jag potatis till. Så gott! Tanken var att ha i salt, grädde och lite smör. Men jag fick ett sug efter att testa vitlök i moset. Så jag slängde i lite Cream fraiche där det var vitlök och salt i . Satan va gott det var ! Det lär jag verkligen göra om!

Idag är det fredag och Robbin försov sig. Hans alarm ringde inte. Men en jobbarkompis ringde och väckte honom. Skönt med lite sovmorgon. Senare ska jag försöka tillaga revben men jag vet inte hur. Jag får väll söka lite på nätet.

Denna helgen blir det lugnt. Ingen Alexi tyvärr. Efter händelsen igår så sakar jag henne redan så fruktansvärt mycket. På söndag ska vi äta hos mormor för hon har fyllt år och vi ska försöka låna med Alexi men vi får se hur det blir med vädret. Idag ska de bli skönt att slippa köra. Annars ska vi ligga här och vänta till nästa fredag då det är ultraljud och vi får hoppas på att det visas sig va de är för någon liten som ligger där inne!

Vecka 18 har snart passerat och jag känner att bebisen rör sig. Synd att Robbin inte känner något än men magen börjar allt syns nu. Därför känns det väldigt puckat att dölja de för de nya jobbet och att ens sätta sig och söka jobb. Men jag gör det ändå!

onsdag 15 januari 2014

Onsdag- mer snö!

Det bara snöar och snöar! Att det aldrig kan ge sig? Jag har tröttnat nu. Det är halt, kallt och fruktansvärt jobbigt att gå ut. En liten kula som gör att jag blir helt slut bara jag går upp för alla trappor hemma. Och sen med Alexi under armen och massa vinterkläder på de. Ojojoj! Motion!

Igår kom Candela hit. Ungefär som Gengåvan fast i Tibro. Så nu är Alexi's soffa hämtad, en fåtölj och en hyllgrej. Så nu har vi mer plats här och i källaren. Alexi blev förälskad i fåtöljen och blev arg när gubben tog den. Så vi fick ta upp en annan fåtölj från källaren så där satt hon så fint.

Idag hämtas även Alexi's gamla spjälsäng som behöver ett nytt hem. Hon sover så bra i växasängen nu så det blir trångt med denna också. Dock har hon inte lärt sig sova på dagen i stora sängen. Men det kommer väll!

Vi ska idag in till Skövde jag och Alexi som det ser ut. Men de beror lite på vädret och väglaget...Det är ju familjecentralen i Skövde idag. Unga föräldrar och sen ville mamma träffa oss lite. Så vi får väll försöka ta oss in.

måndag 13 januari 2014

Tisdag- vården är kass.

Jag kom hem från vårdcentralen igår. Med en "diagnos" och två lappar. Lapparna är om att jag har av sjukdomsskäl beviljats mer barnomsorg till Alexi. Huvudvärken beror på stress. En mamma plus gravid som jobbar på inrigning, jag har inte jobbat på hela december, jag sitter hela dagarna och väntar på att familjen ska komma hem och de enda vettiga jag gör på dygnet är att jag lagar lunch till Robbin.

Hon kollade min syn, blodtryck och klämde på huvudet. Hon nämnde även bihålsinflammation. Men jag så ifrån och sa att inte fan har jag bihålor i bakhuvudet...

Måndag- huvudvärken håller i sig.

Den sitter där den gör. Huvudvärken. Jag försöker ta de lugnt med en galning på närmare två år. Men konstigt nog måste man ju fixa i hemmet. Maten ska lagas, plocka i ordning, byta lakarn och allt annat. Det går jättebra när jag väl inte har ont och sen som tur är har jag min man! Tänk om jag hade bott själv nu! Det är det som är det mindre roliga när man har barn. Att när man själv är sjuk och inte har ork så har ungen tusen gånger mer. Men idag har Alexi varit jätteduktigt. Trots trasig bil och allt runt omkring. Hon har hjälpt mej mycket. Det är bara att tacka och ta emot såna här dagar. För andra är allt NEJ och MIN!

Maten är i ugnen. Kyckling med vitlöks Cream fraiche fick det bli. Gott och lätt. Dock va de inte mycket cf kvar så då hällde jag i lite matlagningsgrädde. Vi får väll se om det är ätbart. Hungrig som ett monster är jag i alla fall! Robbin slutar vid lunch idag så jag kan åka in till Vårdcentralen med huvudet. På en akut tid. Skönt att kanske få svar i alla fall! Värre om jag inte får. För detta pallar jag inte av mer snart...Så Robbin och Alexi är själva hemma sen. Vilket Alexi brukar tycka mycket om. Försöker lära henne att det är pappa Robbin. Men Robbins pappa var idag i alla fall faffa och hon visst precis vart vi skulle gå när bilen krånglade. Så söt ungen! Så skulle hon rymma någon gång så är det första stoppet att leta på.

Jag ska jobba första gången på nya jobbet på torsdag och se om det är något bra. Vi får se vad huvudet och ryggen säger om det. Det är inte lätta lyft direkt. Men samtidigt hade de varit skönt att kunna dra in lite pengar innan bebis kommer ut. Vi får se om bilden vill fungera bara...På onsdag är det även unga föräldrar i Skövde. Det kanske vi får hoppa över också om allt ser ut som här med bilen. Men förhoppningsvis har den tinat till de och inte fryser igen. Svinkallt!

lördag 11 januari 2014

Lördag- huvudvärken är på sin plats

Som vanligt går det inte många dagar innan något är fel igen. Jag känner mej som en gnällkärring, faktiskt. Ryggen mår bra och magen också. Jag kände av den första och andra sammandragningen igår. Nu känns allt lite mer verkligt i alla fall. Jag förklarade för Alexi's gudmor som om att man har en ballong i magen, någon blåser upp den så magen spänns och sen slappnar allt av igen. Det gör inte ont men är lite smått obehagligt. Lite svårt att sätta sig in i en annans situation om man bara säger att magen spänner sig. Vilket är rätt men låter konstigt.

Nu är det huvudet som är på krigsstigen igen. En fruktansvärd sådan. Likande migrän fast bara på vissa ställen i huvudet. Bakom pannan, ögonen och bakhuvudet. Tur jag kan sänka ljusstyrkan på datorn så pass att jag kan kolla lite vårkläder till Alexi. Det finns hopp om livet!

Några sa att jag skulle kolla blodtrycket, andra sa järnet och andra sa att det inte fanns något att göra. Jag blir inte klok på något utav det. Men en tjej sa att det kan vara början på havandeskapsförgiftning. Men jag vet inte. Imorgon ska jag ringa 1177 och fråga hur jag ska orka med mitt liv med denna trötthet och Alexi kan knappt prata innan huvudet sprängs.

Alexi sover sen en stund tillbaka och jag ska försöka läsa boken jag köpte på Hem och hobby förut. Vi får väll se! Vi handlade en matta till Alexi's rum även och hon älskar den. Nu vet jag nästan hur rummet ska se ut. Så vid löning ska vi åka tillbaka så det kan bli fint där inne. Innan vi kommer fram till en barnvagn till bebis. Sen behövs bara en ny spjälsäng. Skönt med andra barnet känner jag att allt finns.

onsdag 8 januari 2014

Onsdag- återställd

Igår kände jag mej som ett vandrande lik. Jag mådde inte alls bra. Jag tyckte allt var jobbigt och tungt. Som grädde på moset så la sidan av när jag bloggade på gamla plattformen och jag fick bryt. Så nu är jag här! Jag trivs som fisken i vattnet.

Jag köpte mej faktiskt en "Vi föräldrar- tidning" förut och till min förtjusning är det en Gravid-specieal. De glädjer mej! Massa olika tankar och svar. Trots att jag redan har gått igenom de här. En graviditet blir nog aldrig den andra lik. Alexi's graviditet minns jag knappt. Det känns så långt bort fast att hon "bara" är två år snart. Men samtidigt har tiden gått så fort så man hinner inte tänka.

Dagens lunch blev faktiskt kebab, köpt i affären, potatis i ugn som var skivad som pengar och även Cream fraisch med vitlök och salt. Så förbannat gott blev det måste jag erkänna. Konstigt nog är jag fortfarande hungrig. Förbannade graviditet. Haha! Så nu till Så ska det låta som går på tv:n blir det vitlöksbröd och citron. Åhhh!

Jag läste i tidningen olika cravings. Jag har ju citron och inlagd gurka. Åh! Mina är ju ganska normala om man jämför med de andra tjejerna i tidningen: doppa banan i beasås och äta, toppa allt ätbart i tryffel, tandkräm, turkisk yoghurt som en tjej doppar ckohkladtomtar i. Nja jag är nöjd med mina! Samma som när jag väntade Alexi. Så det kanske ligger en liten tjej där inne? Den 24:e hoppas vi på att få veta!

Imorn kommer min groda! Vad jag längtar och va mycket bus det kommer bli. Hon blir nog glad när hon ser att vi har ändrat lite i hennes rum. Hon sov i sin växa-säng sist hon var här. Förhoppningsvis går det bra nu med efter en vecka hos pappa. Så spjälsängen kan skänkas vidare. Till bebisen blir det en ny eller kanske begagnad. Denna sängen lär inte klara så mycket mer.

Jag ska om en lite stund sätta mej och pilla lite med en header till bloggen. Det lär väll gå så där när datorn inte har paint. Idiot-dator med windows 8!

tisdag 7 januari 2014

Ordning och reda. Snart i alla fall!

Nu börjar jag förstå mej på sidan. Det verkar helt okej. Men det tar nog ett litet tag till innan jag förstår alla små finesser.

Denna bloggen kommer handla om mej och en del om familjen. Allt som hör livet till. Tråkiga och jobbiga saker. Men sen även roliga och spännande saker!

Alexi blir 2 år i april och är alltså född 120426. Sen beräknas en liten komma till världen 140622. En liten tjej om jag får säga min mening. Men det är det inget vi vet än. Den 24/1 ska vi på ultraljud och förhoppningsvis får vi se va de är för en sötnos som ligger där inne.

Igår gick jag in i vecka 17 och mår mer eller mindre bra. Jag har ont i ryggen, hungrig och trött. Så de är precis som vanligt när man är gravid. Haha.

Tisdag- Första inlägget

Vi får hoppas på att jag kommer trivas här då. Andra bytet av plattform på en månad. Jag börjar tröttna på att jäkla krångel. Jag ska bara slänga in kycklingen i ugnen sen ska jag jäklar i mej lära mej denna sidan!