onsdag 30 april 2014

Onsdag- Valborg

Yes, idag är det valborg redan och jag har suttit och tänkt på att för två år sen var Alexi med på sitt första firande. Dock va vi inte ute länge utan mest som en promenad och sen hem igen. Att tiden har gått så fort är helt otroligt. Det blir ju att man tänker en del när man ligger där i hennes säng och väntar på att hon ska somna vid nattningen. Underbara unge! Att man kan älska någon så otroligt av hela sitt hjärta.

Igår åkte vi till Skövde för att jag skulle till tandläkaren. Alexi fick följa med i med att hon var ledig från dagis. Jag trodde det skulle vara jobbigare än va de blev. Vi var där i hela 50 min för att tandläkaren va så jäkla seg. Alexi lekte fint men självklart lite krångel.

Efteråt åkte vi och hämtade Sofia och Samuel och sen vidare till Aspö för att kolla på djuren. Alexi sa innan vi va där: Mamma, mej älskar kossan! Hon som har sån koskräck! Men igår gick det helt okej. Hon gick närmare än vanligt och vi va inne hos korna kanske två-tre gånger. Fåren och lammen plus grisen och kultingarna va även favoriter! Hon har bara sett grisar på Ipaden när hon spelar innan men hon va så glad och tyckte kultingarna va så söta och de va dom verkligen.

Alexi sov i bilen hem, tyvärr! men det gick bra ändå. Robbin och Alexi gick ner till Robbins pappa medan jag skulle vila lite. Verkligen välbehövligt! Bebisen har hållit igång hela dagen verkligen och Alexi lika så.

Lite av mina kläder kom igår och linnen va helt underbart snyggt och satt bra. Tyvärr lär jag nog inte kunna ha de efter magen för då blir de nog för stort men skönt att kunna känna sig lite snygg nu i alla fall. Det är inte lätt med kläder med magen...Leggingsen var för stora så dom ska jag skicka tillbaka och kanske ta något annat.

Resten av kläderna kommer i början av juni i med att den snygga bikinin var slut just nu men jag ger mej inte. Den är ett måste!


Nu efter dagis sitter jag och äter rester från igår. Pastasallad med kassler. Senare ska jag laga Stinas kyckling med ris och currysås. Lätt och så gott! Senare ska jag plocka lite och även möblera om Alexi's rum. Det är verkligen trångt där inne nu så det blir nog mycket bättre efteråt.

söndag 27 april 2014

Lite nytt inhandlat!

Det var på tiden! Så skönt att kunna ha lite mer kläder. Vi får hoppas på att jag kan ha kläderna efter bebisen också.

Söndag- bikini och slitna jeans

Det är inte lätt att hitta sommarkläder att ta på sig när jag väger sju kg mer än vanligt. Men det går om man bara ger sig fan på det! Idag fick det bli slitna jeans och bikini överdel. Vi har gått en promenad i solen. Ganska skönt. En omväg till affären och sen stannade vi till hos svärfar för att njuta av solen och göra de bästa av lugnet.

Efter kalaset igår åkte Alexi till sin pappa och skulle fira sin födelsedag som var igår. Hon fick nog allt hon önskade sig mest. Vi frågade vad hon önskade sig och det va ett hus. Så vi köpte ett lektält som hon kan ha på sitt rum. Av oss fick hon även sommarskor som hon har bott i sen affären plus en cykelhjälp för hon skulle få en cykel av sin mormor.

Hon fick en bättre dockvagn, stor favorit! En cykel, svårt att cykla eller springa med men det kommer i sommar. Myskläder och kritor, pysselbok och annat roligt!

Som tur är kommer hon tillbaka imorn och ska vara här till torsdag då hon ska börja bo torsdag till söndag varannan vecka hos sin pappa. Jag och Robbin klättrade fort på väggar a här hemma men försöker att njuta av lugnet.

Nu har vi grillat på svärfars altan och solat massor. Så gött!

Vecka 32 idag för övrigt. Jag hat gått upp 7 kg. Blodtryck på 90/60 och magen har ett mått på 29 cm vilket är precis på "normal-linjen". Skönt att slippa vara nervös för att vi får i oss för lite. Gullepluttan, va vi längtar efter dej!

torsdag 24 april 2014

Torsdag- Veckan går undan

Det är helt otroligt vad veckan går undan trots att jag inte gör något speciellt på dagarna. Förutom att fixa här hemma och fixa mycket med papper och övriga saker som ska planeras och annat. Det låter som vi har massor att göra men tex försäkringar, möten, planering. Jag känner mej lite som en assistent. Haha!

Igår fick jag besked om att allt ang min föräldrarpenning till lillasyster är klart! Jag skickade in det dagen innan så jag var tvungen att ringa och kolla så allt var rätt. Jag var rätt chockad när jag är van vid att vänta deras äckliga 30 dagar ut om inte ännu längre! Nu väntar jag bara på underhållsstöd från dom. Jag har även lärt mej att det är skillnad på underhållsbidrag och stöd. Bidrag då är de när vi föräldrar löser de på egen hand men stöd är när försäkringskassan är inkopplad. Dom fick pappret den 15/ 4 så det är bara till att vänta och se va dom säger.

Jag har idag inte gjort speciellt mycket. Sovit dåligt pga magen antar jag eller ja, bebisen inte riktigt vill samarbeta, smärta i ryggen och annat som stör hela tiden. Dock har Alexi bara vaknat en gång, vid 05, då ville hon komma in till oss och sova så antagligen hade hon drömt och hon somnade om till kl 06 så de va helt okej ändå. Dock va jag trött som satan ändå så hela förmiddagen har jag faktiskt vilat och sovit.

Så skönt att kunna göra de faktiskt. Maten var klar sen igår så de var bara att vänta in Robbin. Och snart ska jag gå och hämta Alexi på dagis.

På vägen till dagis gjorde hon något skumt. Hon satt helt still under en grej av stål tror jag som man kan piska mattor på. Jag funderade länge på varför hon satt där men fortsatte att prata med mamman vi tar sällskap med till dagis. Till slut hör jag att Alexi samlar så mycket luft de går och skriker något fruktansvärt! Visst att man kan höra panikskrik på natten och annat men detta va helt annat. Då hade hon slagit i huvudet i denna stången. Hon visade inte att de gjorde ont utan satt helt still bara. Jag tänkte att hon gömde sig men nej då! Mitt mellan ögonen hade hon slagit sig, en stor bula och lite ut på vänstra ögonbrynet. Det var tur att det inte var mer på ögonbrynet för då hade de nog börjar blöda. Tur att allt gick bra och dagisfröken blev lite nervös och sa att hon skulle ha koll på henne så hon inte mådde dåligt. Vilket jag inte tror att hon har gjort.

Imorgon åker vi till Skövde och handlar efter att Robbin har slutat. Som jag har längtat! Vi ska sälja två trehjulingar som inte används, handla, köpa presenter till Alexi, handla till kalaset och framför allt kolla barnvagn på Babyproffsen. Tjejen jag köpte Alexi's skaljacka av ska sälja en jag är intresserad av och hon hörde av sig innan hon skulle lägga ut den på Blocket och frågade om vi ville ha den. Så snällt gjort! Så imorn kommer vi se om den passar oss men det tror jag allt att den gör. Den blev så lite när man fällde ihop den, perfekt!

Dessa skor ska troligtvis inhandlas. Om vi inte hittar andra på bland annat H&M.

onsdag 23 april 2014

Onsdag- mer sol!

Att solen kan vara så skön att sitta i. Synd att de inte var mer sol i vintras. Men istället får vi njuta nu! Igår var vi ute på lekplatsen länge och sen kom Robbin dit när han hade slutat. Vi gick till "farfar" och hade de skönt i solen ett tag.

Alexi är på dagis och jag har suttit och kollat skor, kollat jobb, mejlat lite viktiga grejer. En dusch väntar, matlagning och annat roligt.

Vi har kommit fram till va som ska köpas till Alexi. Ett litet lektält till rummet, en hjälm i med att mamma köper en balans cykel och sen även ett par sommar skor. Så söta!

På fredag säljer vi båda Alexi's trehjulningar. Dom används inte, hon är för kort än så länge och sen får hon ju en cykel på kalaset på lördag så dom tar bara onödig plats. Jag hoppas även på att bokhyllan kommer säljas snart. Segt att den bara tar plats.

Vi kommer få massa kläder av Robbins pappas kompis som han har haft till sina barn. Så gulligt! men även en enkelvagn vilket är skönt. Jag vet inte alls hur den ser ut men de är snällt verkligen. På fredag ska vi även in till babyproffsen och kolla på en vagn som vi kanske ska köpa begagnad men vi ska testköra, packa in i bilen och testa om Alexi sitter okej i den. Se om den passar oss med andra ord. Men jag har än så länge inte hittat något negativt med den men vi får se!

måndag 21 april 2014

Måndag- som räknas som söndag

Det känns faktiskt att det är "söndag"  Vi är lite sega efter helgen och Alexi bestämde sig för att gå upp vid 05 trots 10 min sovstund igår och att hon däckade i sängen vid 19.30. Tur jag la mej kl 21. Ändå va jag sur som satan när jag vaknade. Vi gick ut och granskade allt dom lagt till på lekplatsen och Alexi verkade ge de godkänt!

Vi var i stugan hela helgen så skönt. Massa sol och tre ungar och sen även släkten då. Dock va inte mamma där som vi har saknat massor... Tur det är kalas på lördag för lilltjejen så vi får träffas!

Vilket väder ! Alexi älskar att slippa ha så mycket kläder på sig. Vi lyckades få på henne solkräm i form av ett stift. Det gick super bra när jag sa att jag skulle måla henne i ansiktet. Man får ta till sina knep! Självklart ville hon hjälpa till och de gick perfekt.

Den som säger att iPad inte är bra för barn vet inte va dom pratar om. Visst att man inte ska sitta för mycket utan även kunna leka själv och " vanliga" lekar. Men lagom är bäst! Så mycket Alexi har lärt sig de senaste veckorna är helt otroligt!

Hon startar Youtube själv, startar filmen, höjer och sen förstorar till fullskärm. Snart två år. Mormor frågade om hon kunde själv vilket hon kan och Mormor bara stirrade. Alexi och mormor kan ungefär lika mycket nu. Haha.

Hon pusslar, sjunger sånger, tar rätt djur när dom frågar och massa andra appar. Som faktiskt är lärorika! 

Dock ville hon inte ha iPaden någonting när vi var i stugan. Hon ville hellre gå ut hela tiden. Vilket är bra i med att de blir mycket tid i lägenheten annars förutom affären och lekplatsen plus farfar.

Vecka 31 igår. Mvc imorn. Dags att se hur lillasyster växer, om jag går upp plus blodtrycket.

onsdag 16 april 2014

Bilder från veckan

Onsdag- fel dag?

Jag har helt säker på att det va onsdag igår men så va de inte och tur är väl det! För en gångs skull var vi snabba till Alexi's kompis som vi går till dagis med och dom var också tidiga idag så det fick bli en promenad innan dagis. Det uppkommer alltid något problem påvägen eller krångel dock inte idag! Dom gick hur bra som helst och lyssnade på oss. Så det fick bli en omväg till dagis helt enkelt.

Hungern har redan hoppat igång. Jag märker stor skillnad på måltiderna. Jag äter mycket mer och mer ofta och det är ju bra så Lillasyster går upp o vikt lite där inne. Hon ligger under det normala men ökar ändå i vikt som tur är. Jag längtar till på tisdag då jag och Alexi ska till Mvc och kolla min vikt plus hur tjejen där inne mår. Jag hoppas verkligen hon har ökat lite i vikt men det tror jag. Det känns så! På tal om hunger ska jag snart till affären för att handla lite saker som behövs till dagens lunch. En påhittad lunch i med att jag inte är så förtjust i falukorv och Robbin sa att de va dags att äta upp den så vi slapp slänga den och jag fick världens ångest. MEN nu ska jag slänga ihop en pyttipanna med en god sås gjord av cream fraiche, citron och lite dill krydda i. Vi får väl se vad mannen i huset säger!

Jag har även hittat enormt goda recept både till matlagning och även efterrätter. En som kanske ska göras till kalaset på lördag nästa vecka. Vi har även beställt en tårta med Lala från Teletubbies så Alexi kommer nog bli otroligt glad!

Så skönt att det är påskvecka. Det är få barn på dagis så Alexi tar för sig mer, Robbins sista långa arbetsdag, imorn slutar han 14 och sen ledig fre-mån. Helt underbart! På lördag åker vi upp till stugan och har det gött med mycket släkt och bebisar.

måndag 14 april 2014

Måndag- solen lyser!

Och det är skönt utomhus. Helt otroligt. Jag kollade SMHI innan vi skulle gå till dagis och jag trodde det skulle vara kallt ute men icke! I skuggan var det lite kyligt men ändå skönt! Alexi sprang hela vägen till dagis och hade jättekul på vägen. Faktiskt skönt att vara lite själv hemma idag när jag känner sån yrsel.

Vi åkte till Intensiven igår, där mamma jobbar. Lika bra att passa på att åka dit och ta ett blodtryck istället för att åka till Jourcentralen. När vi ändå var i Skövde. Men blodtrycket och pulsen va bra. Blodtrycket var 110/70 vilket är högre än vanligt så det kan inte vara. Idag mår jag bättre men innan så blev jag otroligt yr bara jag satt still för länge vilket gör mej ännu tröttare och jag vill bara vila och då är det som värst. Oavsett om jag låg på rygg eller inte. Ligger man på rygg så kan blodtillförlsen ändras och man kan känna sig yr vilket är normalt.

Det kanske kan vara järnbrist ändå? Fast att jag sa att de absolut inte är de. Men nu äter jag järn varje dag så vi får se om det blir bättre.

Jag sitter och kolla pris på att kastrera en honkatt i med att våran nya katt marsar så hela familjen snart blir tokiga! Visst att barn kan hålla en vaken på nätterna men fyfan va hon skriker...Men det är inte billigt och speciellt inte när vi har riktigt dom pengarna nu. Men ibland får man göra va man kan.

Jag har även kollat däck till bilen i med i med att man måste byta imorn. Heller inte billigt.

Sen har jag förhoppningsvis hittat ett par överdragsbyxor till Alexi så hon slipper ha sin jäkla overall. Det är faktiskt varmt ute nu och det skulle nog vara bra och 40 kr är inte så farligt alls!

Dags att fundera på va jag ska laga för mat. Galet jobbigt att försöka komma fram till vad som ska lagas. Det finns ju så mycket gott att laga. Ändå lagade vi världens godaste soppa igår! Ojojoj!

Köttfärs, lök, pepperoni, bacon, potatis, kokosmjölk, köttbuljong och massa timjan och lite salt och svartpeppar. 

lördag 12 april 2014

Lördag- magjämförelse

I med att jag har varit nervös för att Lillasyster är lite för liten så tänkte jag att jag kan faktiskt ta och jämföra med ett kort från när Alexi låg i magen i ungefär tid. De är olika barn med olika pappor och jag mår helt annorlunda denna graviditet mot den första. Allt spelar in helt klart men här är två olika bilder.

Den första är från denna graviditet: lillasyster, i vecka 28

Och den andra är från Alexi's tid i magen, i vecka 29. Jag hade tyvärr ingen från vecka 28.
Men ändå ser man skillnad!
Så jag kanske inte är så "liten" ändå?

Sen står jag ju längre ifrån spegeln och massa annat som spelar in.


torsdag 10 april 2014

Torsdag- tankspridd

Ibland hade allt varit så mycket enklare att bara kunna förstå hur andra människor tänker eller i alla fall de beter sig som dom gör när dom borde bete sig på motsatt sätt. Att kunna förstå och se tanken med egna ögon för att få det bekräftat att det är sant istället för att vara rädd. Rädd att sanningen kommer fram. Om detta nu inte skulle vara sanningen. Va skulle sanningen vara då?

Att se hur andra mår på insidan och förstå reaktioner som är omöjliga att förstå.

Igår nämnde Alexi sin pappa och det är inte konstigt. Men va betyder det? Saknar hon honom? Ja de klart hon gör. Hon har blivit jättemysig och visar sina känslor på ett helt annat sätt. Har hon mognat eller är det situationen som har förändrat saker? Hon drömmer mycket just nu, är det en "normal" period eller är det omständigheterna? Gör jag rätt med det jag gör nu eller gör jag allt värre? Ingen vet, jag vet inte och jag vet inte om hon vet. Som sagt, ingen vet. Jag vill ju bara göra det bästa av allt eller rättare sagt av detta.


Att inte veta
Att inte känna
Mycket tankar
Mycket oro
Nervös
Trött


Allt är bra med oss men jag har mycket hormoner vilket gör att jag tänker mycket. Jag är inte världsbäst på att kommunicera och det göra jag bäst genom att skriva. Så den som läser får väll läsa. Men just nu är detta bara tankar. Som sagt, vi mår bra, otroligt bra men bara lite mycket hormoner från min sida.


När alla egentligen behöver samarbeta som mest de är då alla spretar åt olika håll och alla blir osäkra. Framför allt jag och det finns en stor anledning till varför.

onsdag 9 april 2014

Onsdag- mycket bilåkande

Men så blir det när man bor några mil från "city" men värt det! Jag och Alexi skulle egentligen till Unga föräldrar efter dagis men jag orkade verkligen inte. Huvudvärk mer eller mindre hela dagen så varför utsätta sig för att de ska bli värre med alla busiga ungar.

Så istället åkte vi och lämnade Alexi's leksaks bil i plast som  man kan åka på och en liten hylla från Lidl. Skönt att bli av med sånt som nästa tjej inte behöver eller som vi inte har plats för. Vi drunknar snart i leksaker och om några veckor fyller stora tjejen två och det lär bli ännu mer!

Vi hämtade även en hall möbel jag ska göra om. 40 kr gick det på och den ska jag måla om i vitt och sen sätta nytt tyg på sitsen. Förklarade för mormor vad det var för möbel och jag sa ungefär: en sån där man har i hallen du vet, som man kan sitta på på ena sidan och på andra sidan är ett bord. Där man "förr i tiden" hade en hemtelefon med sladd liggandes. Haha! Men hon förstod. En bild kommer nog upp imorn när den är färdig och fin. Perfekt nu när jag börjar få det lite jobbigt att böja mej ner. Dels så jag kan ta på mej skorna lätt och även att sätta Alexi där så vi slipper sitta på golvet när jag tar på henne. Så vi får se. Alexi älskar den redan!

Imorn ska jag måla och Alexi ska till dagis. Resten av dagen är oplanerad. Så skönt! Jag får nog ta tag i att vika och lägga in dom sista bebiskläderna som har hängt på tork över dagen.

tisdag 8 april 2014

Tisdag- många inlägg

Ibland blir det fler inlägg än vissa andra veckor och det är väll bara kul! Alexi sov till 7.45 idag vilket va chockerande. Sovmorgon till 7 brukar vara de normala. Men jag tror hon sover mer nu för att hon börjar må bra efter förkylningen. Så skönt och även jag mår bättre!

Trots detta har de vart en del bråk och allt som hör till. Mina hormoner plus lite trötthet gör att jag inte tål lika mycket och det är verkligen synd att hon har fått ta de idag. Usch!

Jag har sålt Alexis möbel hon inte använder och även en bil man kan åka på. Jag har även lagt ut en tre hjuling för Alexi har två och de räcker gott och väl med en!

Jag har även hittat massa leksaker på ö och b till henne. Så de ska köpas så hon ska få när hon fyller. Hon kommer bli så glad för allt. Hon ska få en balanscykel av mamma och en barnvagn till dockan. Hon lär bli helt överlycklig. Resten vet jag inte och det är bara kul!

Imorn åker vi till familjecentralen och leker lite.

måndag 7 april 2014

Måndag- härligt !

Faktiskt skönt med en ny vecka. Återgå till de normala efter att Robbin har varit sjuk. Men nu är de vi tjejers tur! Eller snoriga och Alexi hostig.

Inga problem alls på dagis idag. Det tog fem min att lämna och hon följde så gärna med hem.

Väl hemma hjälptes vi åt att tvätta och vi slängde även in lillasysters kläder för en uppfräschning. Så mycket rosa hade väll inte Alexi? Jo, tydligen! Ändå frågade folk om de va en pojk. Haha. Men vi får hoppas på att de är en lillasyster så de blir bra. Men en lillebror gör inget heller de klart!

Jag tycker magen ser så liten ut men jag vet ibte. Efter att bm frågade om jag åt blev jag nervös. Jag vet att bebisen tar de som behövs men de klart jag funderar. Så jag ringde bm för att se om vi kunde kolla på något sätt. Så imorn ringer dom upp. Det värsta med att de är andra barnet är att jag jämför graviditeterna.

Jag vill ju kunna släppa de men de går inte. Det är säkert inget men vi får se!

söndag 6 april 2014

Söndag- kväll

Igår skulle vi åka till mamma på eftermiddagen och äta mat. Som vanligt blir vår familj så rastlös. Jag bad Robbin ringa Jens. Lillasysters blivande gudfar och frågade om en kopp fika. När vi kom dit kl 11 skulle dom äta frukost så för oss va de mellanmål efter att ha varit vakna sen 06. Alexi trivs så bra med dom och de är så kul. Speciellt med hunden. Dom leker så bra ihop och dom är i lagom storlek för varandra.

Vi åkte till Mölltorp och hämtade pengarna från att jag hade sålt lite skit på en bytardag. Jag tänkte att jag är glad bara jag får mer än 100 kr. Jag betalade ändå 50 kr för att sälja. Men jag kom ut med hela 490 kr och de va helt underbart. Dels att tjäna pengar på saker som skulle slängas och att jag slapp sälja de själv. Det är lite segt. Men detta va inte sista gången!

Robbins förkylning har jag och Alexi ni tagit över och det har varit så otroligt mycket gnäll och gråt idag. Vi får se hur de blir med dagis imorn. Jag blir tyvärr helt däckad av förkylningar men vi får se helt enkelt. Än så länge känner jag mej okej men snorig bara.

torsdag 3 april 2014

Torsdag- redan?

Vart var veckan tagit vägen? Jag tror tiden har gått fort i med att Robbin har varit hemma och vart förkyld. Men det är bara skönt. De som är mindre kul är att Alexi känner av de nu och jag är hängig men mår okej som tur är.

Vi måste ju hålla oss i ett "okej-tillstånd" för imorn ska vi på kalas hos Robbins kusin som fyller 18. Känns som att de va igår jag fyllde 18. Men konstigt nog är det snart fyra år sen. Två år har "gått åt" till Alexi vilket gör att tiden går äckligt fort. Dom andra två har jag helt enkelt slösat bort på massa onödiga men roliga tonårs händelser.

Tänk att Alexi fyller två om några veckor. Tiden går verkligen fort ned barn. All utveckling och all stök och stoj får tiden att gå. Vi har beställt en Lala- tårta till henne och jag tror hon kommer bli så glad! Med vaniljkräm och bär. Spännande! Tjejen som gör den är sååå duktigt. Jag har redan bestämt att dop tårtan till "Lowa" ska beställas hos henne.

Allt börjar ljusna och jag börjar må bättre. Så nu kanske det inte kommer så många negativa inlägg fyllda med tankar. Det kan inte vara kul att läsa? Men så är livet. Det går upp och ner och man kan inte vara en robot som inte visar känslor. Det funkade för mej förr men inte längre!

Jag har precis beställt två nya böcker. Håller på med : min mormor hälsar och säger förlåt.
Men nu är även "jag ska bara fixa en sak i köket" och "jag skulle aldrig ljuga för dej" båda av Moa Herngren. Vi får se om det är något att ha!

Vecka 28 nu för övrigt. Jag börjar faktiskt se ett slut. Och jag mår just nu toppen trots ryggen. Den lever jag ändå alltid med.

tisdag 1 april 2014

Tisdag- bra dag?

När man tror att allt börjar bli bra. Återgå till de normala. Så kommer de ett slag mot psyket. Efter allt. Galet mycket som händer nu. Speciellt i huvudet när korkade meningar nämns. Två stora händelser som har hänt var av en av dom lär vara pågående länge. Och nu detta. Snälla? Plus att bebisen kommer om tre månader.

Lite ork, tack!