lördag 31 maj 2014

Lördag- kall prognos

Kall och kall. 16 grader stod det på SMHI. Men när vi väl tog oss till Karlsborg för en glass vid kanalen va de allt 19-20 grader. Skönt! Jag sa till Alexi att mamma också vill ha en stor båt. Till svar gick jag : mamma, mej köpa stora båt dej. Sötnos!

Jag har beställt tyg. Två olika till ett babynest och två olika till en filt som blir bra i nya vagnen. Nestet ska ha de rosa blå med nallar plus vitt där bebisen ska ligga och rosa kantband. De med stjärnor och ränder är till filten. Så skönt att få något unikt som ingen annan har. Fast att de är många som gör egna nest så blir de ju unikt!

Igår när vi öppnade vagnen va min första tanke: vart är felet? För jag har hört en hel del negativa uppfattningar om företaget vagnen kommer ifrån. Allt var perfekt och jag ville provköra. Alexi klättrade som en galning i och ur och förklarade att Lowa skulle ligga brevid henne. Då kom Robbin på att han ville testa att fälla vagnen. Självklart hängde sig en grej så de inte gick. En tjej som har en likadan exakt trots annat märke fick det inte heller att funka. Så nu har jag haft kontakt med företaget och det var inga problem jag behövde bara mejla dom vilket jag gjorde. Dom frågade efter ordernummer och resten får vi ta på måndag. Men så trevligt bemött! Synd bara att de va något fel...

Vecka 37 idag så nu kan hon titta ut lite när hon vill. Färdig utvecklad men ska bara lägga på sig lite mer i vikt. Vi får väll se vad hon säger om det!

torsdag 29 maj 2014

Torsdag- veckorna flyger iväg

Ingen blogglust just nu vilket leder till få inlägg. Men lite har hänt sen sist.

Vi skulle hämta en vagn i måndags men i söndags ångrade jag mej och klickade hem en dubbelvagn. Att lägga flera tusen på en enkelvagn och sen ändå behöva köpa en ny dubbelvagn i höst så är de lika bra att köpa en dubbel direkt. Nu när Alexi bor så mycket här som hon gör. Då kommer vi ändå använda den nästan hela tiden. Sen är hon inte mer än två så att tvinga henne att gå är ju sådär! Och när hon trotsar i affären är de skönt att kunna sätta henne någonstans.

Vi har köpt en bilstol. Röd och svart. Med en bas så det bara är att klicka i. Underbart! I med att de tar hundra år att sätta fast babyskydd med bältet varje gång och vi åker ofta bil.

Igår var jag och Alexi hemma hos mamma/ mormor. Skönt att komma iväg hemifrån faktiskt. Robbin var hemma och kurerade sig från sin förkylning. Lika mysigt varje gång. Vi grillade, gick i affärer och handlade mat. Sen de Alexi älskar mest av allt, hoppa på deras studsmatta och springa i gräset och spela boll.

Idag kommer vagnen och det ska bli kul att sätta ihop den och testa den. Alexi va så glad när jag förklarade att Lowa ska sitta brevid henne i vagnen. Dock vet jag inte hur mycket hon förstod men ändå.

fredag 23 maj 2014

Fredag- äntligen helg och lön

Veckan innan lön blir alltid så lång. Men nu är hela kylen och frysen full, verkligen knökat! Nu saknas bara köttlådan från slaktaren. Så praktiskt. Köttfärs, kött och revben bland annat. En bra summa för kött i nästan tre veckor. Jag passade även på att handla lite fint till Alexi och ett par shorts till mej på rean dessutom! Det var på tiden att fylla på lite nytt. Plus att alla räkningar är betalade. Nu behövs bara bilen tankas. Jag köpte även nappar och blöjor till bebisen plus amningsilägg till mej. På söndag hämtar vi vagnen och på måndag bilstolen så skönt med en bas till bilstolen att bara kunna klicka i. Snutten köper vi troligtvis på söndag när vi ändå är i Hjo. Jag har hittat en sån fin!

Besök på mvc också. Blodtryck på 90/60 som vanligt, upp ett hg och bebisen växer jättebra! Sf mått på 32. Vecka 36 björjar på söndag. Det närmar sig!

torsdag 22 maj 2014

Torsdag- som känns som fredag!

Det känns som fredag idag. Värmen är här, vädret är på topp och Alexi ska åka till sin pappa imorgon och innan bytte vi alltid på fredagar. Imorgon kommer lönen vilket ska bli skönt! Jag ska flänga runt i Skövde ett tag imorgon. Mvc, handla, sälja en klänning, träffa Alexis gudmor, och kanske kolla på amnings-bh:ar. Det beror lite på hur mycket jag orkar. Idag ska det bli 26 grader varmt och lika varmt imorgon.

Jag och Alexi var ute en timme igår och jag var helt slut. Så svettig och druckit dåligt. Det va inte ens skönt att vara ute till slut...

Jag köpte mej allt en klänning igår, en långklänning! Jag ser så lång ut och sen även ser de ut som ett fodral med en bebismage. Men i spegeln är de helt okej och de känns bra så nu skiter jag i hur det ser ut. Jag vill gärna inte stryka med i värmen. Jag har fått massa fina ord hur jag ser ut i klänningen. Så glad blir jag! I med att jag själv inte direkt känner mej fin så är det ju skönt att någon annan tycker det. Även att jag va fint gravid men det är lite svårt att känna av själv. Jag har även beställt en till klänning som den jag köpte men i en annan färg. Jag måste ju ha något att ha i sommar. Jag stryker snart med redan nu.

En matlista har skrivits i med att jag ska handla imorgon. Så mycket enklare. Då vet jag vad som finns hemma, det finns redan förslag och sen är det bara att ta de man är sugen på.

1. Köttfärsgratäng med potatis
2. Bakpotatis och grillat kött
3. Köttfärspiroger
4. Baconlindad kyckling
5. Kycklinggryta
6. Revben och potatis i ugn
7. Chicken nuggets- hemmagjorda
8. Pastasallad
9. Lime-kyckling


Nu ska jag sova en stund. Usch det tar på kroppen att gå upp 5.30... Sen diska, sola och avsluta med en underbar dusch. Maten måste jag även hinna med. Stinas kyckling i ugnen smak av vitlök.



onsdag 21 maj 2014

Onsdag- sommaren verkar vara här!

Och det känns ju helt fantastiskt. Det är alltid svårt att ta på sig sommarkläderna. Inget sitter som man minns det och en del är för kallt och en del är för kallt. Jag har massor med fina klänningar. Som tyvärr inte används. Men idag tänkte jag ta på mej någon av dom. Tyvärr känner jag mej inte bekväm i att se ut som en knubbsäl. Usch! Ingenting passar alls. Så idag ska jag in och testa något fint att ha på mej när det blir varmt. Det ska vara 22 idag 25 imorgon och 26 på fredag så det känns verkligen på tiden om jag ska kunna gå ut alls.

Lika bra att ta de i samma veva som jag ska på möte i Skövde. Jag hoppas verkligen något passar. Att prova kläder som gravid är ungefär som att prova kläder när man har mens. Inget passar och ilskan kokar inom en!

lördag 17 maj 2014

Lördag- sol!

Solen har vart framme nästan hela dagen och va har vi då gjort? Jo, legat i soffan! Jag kan knappt sitta på stolarna på balkongen och varför sitta där ute och inte kunna njuta av solen fullt ut? Så idag har de känts skönt att bara sitta inne.

Jag tänkte sova ut idag och njuta av att kunna ligga kvar. 7.15 var jag uppe... Självklart! Men är man van vid att gå upp 5.30-6.00 så är de ju att "ligga kvar". Robbin va upp redan 4.30, galna människa!

Vi grillade hemmagjorda hamburgare hos svärfar och njöt så gott de gick av solen.

Annars händer inte direkt mycket. Jag mår illa och magen trycker upp mot bröstet och bröstkorgen näe jag sitter rakryggad så jag halvligger mest hela tiden... Lilltjejen har vänt sig från att ha haft sin ryggrad på min högra sida till den vänstra. Men hon verkar ligga med huvudet nedåt än så länge i alla fall. På fredag får vi se om hon är fixerad.

Imorn kl 10 åker vi och hämtar säng, kläder och bilstol. Så skönt att få klart här hemma. Det får de att kännas mer verkligt. Alexi ska få hjälpa till och bädda sängen så får vi se va hon säger. På söndag nästa vecka hämtar vi vagnen och sen ska jag bara hämta hem liggdelen från Skövde! Jag har velat mellan tre vagnar bara idag men nu har jag bestämt mej men det har jag ju sagt förut. Robbin flinar alltid när jag säger att jag har bestämt mej. Haha, de är inte lätt! Vi ska köra utan syskonsitsen till en början för att se om den verkligen behövs. Jag kommer ju sällan vara själv med barnen och om inte annat har jag en tjej som har en att sälja så de kan ske fort om de skulle bli akut.

På eftermiddagden eller ja, vid 13 åker vi och hämtar Alexi och sen vidare till mamma på kalas. Det är inte så ofta vi är där så jag är taggad till tusen att äntligen få träffa mina syskon efter många månader. Tror vi inte har setts sen feb-mars...

Vecka 35 imorn. Börjar bli trött på de nu plus hormoner. I vecka 36-37 är det dags att kanske packa BB-väskan!

fredag 16 maj 2014

Fredag- helg?

Det känns faktiskt inte att de är helg. Men det är väll för att Alexi inte är hemma och att jag saknar henne så förbannat mycket. Tur hon kommer på söndag igen. Men när man väl saknar något så känns alltid tiden somn evighet.

Hormoner till och från hela dagen. Surat, vart arg och hungrig men inte haft någon matlust alls. En riktig bitterfitta idag måste jag erkänna. Tänk att jag var sån här hela tiden när jag väntade Alexi. På det sättet har denna gången vart skön trots foglossning i vecka 14, illamående konstant till vecka 15 och ont i huvudet så jag trodde de va nära döden. Men nu har jag mått jättebra men hormonerna började jag känna av igår. Mitt på de viktiga mötet, självklart! Så där satt jag och grät som ett ufo. Tur tanten var förstående.

Att jag känner av hormonerna först nu är ju underbart egentligen. Fem veckor kvar till bf på söndag. Men hon får gärna komma lite tidigare.

Ikväll känner jag bara för att sova då mitt huvud spelar mej ett spratt med tankar och känslor. Så det är lika bra att vakna upp till en ny dag.

Igår fick vi reda på att vi ska få/ få låna både säng och bilstol så det vi behöver köpa är en vagn och lite blöjor med mera. Jätteskönt! Vi skulle även få kolla igenom kläder. Lite neutralt hade vart bra i fall att det skulle bli en pojk.

Jag måste tyvärr erkänna att jag har tröttnat nu. Tungt, hängig och hormoner. Skönt med fem veckor kvar snart. Hellre att jag tröttnar nu än i vecka 20!

torsdag 15 maj 2014

Torsdag- Skövde för en eftermiddags tur

Jag bytte mina leggings. Jag hade beställt ett par gråa från Gina i s i med att jag tänkte att xs skulle bli för smått i med att jag ändå har gått upp 12 kilo. Men alldeles för stora! Så jag fick byta till xs i alla fall och det fanns inte i grått så jag tog rosa. Men när jag väl fick på mej dom hemma undrade jag va jag nu hade gjort! Vilken snygg färg men ovanligt att se mej i en sån stark färg. Jag behöver allt lite mer färg så det är bara att vänja sig. Det står även "Work out" på ena benet i svart. Galet snyggt och gör mej ännu mer taggad på att träna när bebisen är ute. Jag hittade även en tatuering jag vill ha på sidan så som jag har mina stjärnor men på andra sidan. Plus barnens namn och det är även fjärilar. Längtar ännu mer nu tills att denna graviditeten är över. Nu jäklar!

Torsdag- fruktansvärt rädd!

Att bli så rädd att man nästan gråter och ser hur allt kommer bli efteråt va något jag fick uppleva när jag körde Alexi till sin pappa förut. En lastbil körde på sin sida och för honom svängde vägen höger men idioten fortsatte rakt fram. Alltså rakt mot mej. Jag insåg att jag inte hade några ställen att ta vägen. Han var kanske max 20 meter framför mej. Jag tutade och han reagerade först inte fast att jag hängde på tutan. Vadå maktlös? Men till sist hörde han eller såg han mej och svängde. Fruktansvärt rädd blev jag. Usch! Självklart pratade han i mobilen... idioter! 

Alexi är i alla fall hos sin pappa nu och det känns mer okej denna gången än innan. Det är svårt att vara utan henne. Det är hon som sprider glädje med sina små söta meningar. Trots att jag och Robbin har jäkligt kul ihop. Igår sa jag att: Jag tror du luktar bajs, Alexi. Alltså att hon har bajsat. Självklart upprepade hon den meningen: Ja ukta baas. Så förbannat söt!

Jag ska snart åka på ett möte och se va dom säger och se vart de leder. Jag hoppas det går bra men det ska nog inte vara några problem. Jag vet lite vad vi ska prata om men vet inte alls hur de kommer se ut.

Senare åker jag och Robbin och handlar och även kanske byter mina leggings som var alldeles för stora. Jag har beställt lite kläder och även shoppat lite på tradera. Men inte mycket som tur är. Man blir lätt beroende av den där skiten, haha. Men det ska bli skönt att kunna köpa snygga kläder att ha i sommar efter att bebisen har kommit ut.

Snart bara fem veckor kvar och det känns helt magiskt verkligen. Skönt att snart kunna köpa de sista innan bebisen tittar ut. Lite blöjor, nappar, vagn, bilstol och sen är vi nog klara tror jag. Om jag inte ska sy ett eget babynest vilket jag är lite sugen på! Den snygga snuttefilten glömde jag att vi måste köpa!

måndag 12 maj 2014

Matrecept!

Massa olika bra, goda och enkla maträtter. Otroligt inspirerande och underbara bilder!

http://www.ica.se/recept/gazpacho-med-kraftbaguette-717626/

https://www.ica.se/recept/chicken-nuggets-med-currydipp-717578/

https://www.ica.se/recept/kassler-och-tomatlada-717619/

https://www.ica.se/recept/kycklingklubba-med-tzatziki-717622/

https://www.ica.se/recept/kottbullar-i-kormasas-med-ris-717687/

https://www.ica.se/recept/kryddigt-flask-med-pak-choi-717613/

https://www.ica.se/recept/spaghetti-med-rakor-och-vitlokskrutonger-717588/

http://www.ica.se/recept/pasta-med-fetaost-och-bacon-717666/

Jag kan knappt välja vad jag ska äta!

Måndag- tidigt morgon, för tidig!

Alexi sov som hon skulle på dagen och lik förbannat ville hon gå upp och äta macka kl 4. Jag lyckades ha kvar henne i sängen till 5 då Robbin gick ut och la sig på soffan. Då skulle hon med självklart! Tillslut kom hon tillbaka till sängen med Ipaden och ville se på film så det fick hon och jag kunde sova under tiden avsnitten va igång. Skönt!

Nu äter jag citron, sallad och salt och grönt äpple. Några av alla saker jag är sugen på. Om man skulle fullända den tallriken just nu så skulle det ligga en karré bit där på också!

Igår hade jag ont i magen och bebisen verkar ha sjunkit ännu mer. Det har huggit i livmodern innan och det känns men igår skrek jag till för att det gjorde ont. Som tur är va det inget mer än det och när det hade släppt hade jag vanliga sammandragningar och tryck över ryggslutet. Än får hon allt stanna inne lite!

Så skönt att köpa det sista till bebisen om en vecka!

lördag 10 maj 2014

Lördag- Mammas egna lilla Alfons...

"Jag ska bara..." Det är en ny grej vid läggningen. Otroligt vad en unge kan försöka snacka sig ur situationen. "Mamma, vatten? Mamma, macka? Mamma, dricka?" Nej, du ska inte ha någonting alls för vi har precis ätit kvällsmat plus druckit massa för att du inte ska vara törstig när du lägger dej. Att jag inte sliter av mitt hår vissa kvällar. Det är tur att jag har Robbin som hjälper mej så mycket med Alexi men speciellt att vi tar varannan nattning+natt (om hon vaknar). Det är inte helt självklart ! Underbara du<3

Vi har varit på Mini Zoo:t i Tibro idag och haft det mysigt. Det hängde regn i luften imorses men blev bättre och solen tittade till och med fram när vi var där borta. De Alexi var med fascinerad av var grisarna och getterna. Riktigt mysigt för henne att stappla runt i sina stora gummistövlar och leka fritt.

Efteråt åkte vi hem till Robbins farmor och fikade och lekte lite till. Självklart glömde jag tutten och kissen hemma som Alexi har när hon sover men hon somnade fint i bilen hem i alla fall och det känns ju skönt att hela världen inte går under. Vissa barn är såna och det skulle kunna balla ur totalt pga en sån sak.

Vi alla va helt slut när vi kom hem. Skönt att alla sa sig och sov, på olika håll. Jag började med tacos när det var dags att hoppa upp. Väldigt gott och längesen! Då uppskattar man maträtten på ett helt annat sätt. I  torsdags köpte vi en pizza och det var också längesen och gott.

Ut och leka efter maten för att slippa få matkoma vilket hjälpte oss mycket från att bli sega i soffan. Vidare till Robbins pappa som Alexi har längtat så efter. Han skulle grilla trots att det kändes som regn i luften. Men när allt var i sin ordning så öppnade sig molnen och fram tittade en klarblå himmel. Så lite sol till skadade verkligen inte i med att det ska regna mer eller mindre två veckor i sträck!

Jag har börjar inse att jag nog måste köpa lite kläder i 56 till i sommar i med att Alexi ändå var nästan två månader i juni. Så att ungen har några kläder att kunna ha. Shopping-sugen så det liknar inget!

Imorgon är det dags för nya äventyr igen.

fredag 9 maj 2014

Torsdag- känns verkligen att vi är två i denna kroppen.

Inte att det gör ont och allt sånt. Visst, sparkarna är inte alltid sköna. Att känna att huvudet tränger ner och att det hugger i nedre delen av magen skrattar man inte alltid åt men jag visste ju va jag satte mej i för sits. När Alexi vill bli buren och jag får neka henne för att jag redan har så ont på eftermiddagen att jag bara vill sätta mej och gråta fast att jag ser hur besviken hon blir. Men vi myser väldigt mycket i soffan. Hon kommer mer än gärna och myser, pussas och kramas och säger att hon älskar oss. Både mej och Robbin. Va hade vi gjort utan dej. Om några veckor kommer en solstråle till som gör livet värt att leva. Barn måste vara meningen med livet.

Igår på mvc va de "fortfarande" en tös om man ska gå på hjärtljuden. Men aldrig kan man vara hundra procent säkert. På tal om de har jag hittat en fantastisk vagn men känns konstigt att köpa en rosa vagn när det kan va en pojk. Visst att färgen inte gör något ang kön men vi får se.

Bebisen har sjunkit ner och snart fixerat sig. I ren panik sa jag: nej, inte nu!
Ne, lite till får hon gärna vänta trots att vi saknar en liten här hemma självklart! Men i vecka 33 känns så där. Hon får gärna komma ut i vecka 37 då hon är färdig bakad. Gärna inte komma sent som sin syster. 
Det vet jag inte om jag orkar ärligt talat!

50 dagar kvar om hon väntar tiden ut! Här kommer en bild på vagnen också!

onsdag 7 maj 2014

Onsdag- en trevlig dag trots regn!

Man får göra det bästa av situationen när det regnar och är kallt ute. Bara fyra grader när jag skulle åka och handla i Hjo. Jag tänkte åka till Skövde men när vi ändå ska dit imorn så känns åtta mil lite långt. Så för en gångs skull fick det bli att handla i Hjo. Skönt med omväxling.

Alexi var jätteglad innan dagis och åt bra och samarbetade när det gällde allt! Ett kors i taket. För det brukar alltid vara något hon sätter sig emot, självklart! Så nu håller vi alla tummar att hon är lika trevlig efter dagis. Men det brukar inte vara några större problem. Så länge man inte har mobilen i handen hela tiden. För det reagerar hon väldigt på. Vilket inte är konstigt! Jag såg en film på Facebook för inte alls många dagar sen som fick mej att verkligen tänka. Både när det gäller våra mobiler och när Alexi sitter vid Ipaden. Till en viss gräns är det okej och så är det väl med allt. Lagom är bäst här i Sverige har jag hört!

Jag har handlat in all mat som behövs fram till barnbidraget kommer. Så skönt att fylla på alla förråd. Det känns alltid bra när man kommer hem och hela kylen och frysen är full. Jag satte mej även och skrev lite listor. Vilket jag har märkt att jag behöver för att ha koll och de är ju ett måste i ett hushåll.

Innan jag träffade Robbin gjorde jag alltid listor. Över ekonomin, matlistor, listor över när jag pluggade och när allt skulle in i ordning. Allt satt på kylen. Men av någon anledning slutade jag med det. Jag trodde inte det betydde så mycket. Men många gånger svackar det och jag förstår inte varför men det är för att jag inte har koll. Då blir jag osäker och skiter i hur vi handlar och annat ännu mer vilket gör situationen ännu värre.

Så nu sitter det matlista, lista på när jag ska äta för att inte behöva bli hulken under tiden jag lagar middagen tillexempel och sen även en lista där vi ska fylla i under tiden saker tar slut vad som ska handlas nästa gång. Så nu jäklar ska det bli ordning. Speciellt nu när jag snart äntligen får en inkomst igen. Det ska bli helt fantastiskt! Det är inte mycket men det är mer än va jag fick ut med Alexi och efter två månader utan inkomst för min del så känns det nästan lite lyxit att få pengar igen.

Men ibland behövs några såna månader så man vet hur bra man egentligen har det. I vanliga fall!

måndag 5 maj 2014

Måndag - längsta helgen på länge

Alexi har vart hos sin pappa torsdag- söndag. Vilket resulterade i en LUGN långhelg. Efter två timmar va jag rastlös. Sov som en prinsessa hela natten och sen resten av tiden längtade vi efter henne. Igår hämtade vi henne äntligen och nu är allt lika bra som vanligt. Hon blev överlycklig över att komma till dagis och kompisarna. Så kul att se att hon trivs. Imorn ska hela familjen på utvecklings samtal på dagis och se va dom säger. Jag tror inte de ska vara några problem alls. Oj så hon har utvecklats sen hon började dagis. Både när det gäller maten, talet och att "göra allt själv". Nu ska jag snart hämta henne på dagis så de blir lite fart här hemma.

Lite bloggtorka nästan. Inget viktigt att dela av mej med och inga saker som rör andra. Så kan de var men snart tar de nog fart igen.

När denna lönen kommer så ska vi köpa en barnvagn, säng och babyskydd. Jag har nästan hittat allt. Oavsett om jag vet (tror jag) vilken vagn vi ska köpa så kollar jag jämt blocket. Bilstol vet jag också. En brio med bas. Så praktiskt! De saknade jag starkt till Alexi i med att vi åkte så mycket bil hela tiden. Sängen är ju lite hugget som stucket men helst en som man kan ta av långsidan på när den tiden kommer.

Alexi får en ny växa-säng på torsdag. Så snygg! Jag hittade den idag när jag, för en gångs skull, kollade anslagstavlan i affären här. Så jag längtar till torsdag då de ska bli så skönt att natta i en säng som inte knarrar, man behöver slå ihop kortsidorna på och som jag slipper resa mej från golvet.

Vi ska även till mvc och titta till lillasyster. Jag tror allt hon växer som hon ska där inne. Allt såg bra ut sist och de gör de säkert nu också. Vecka 33 redan. Jag tycker tiden går så fort. De ska bli kul att se va min vikt ligger på. Jag väger mindre än med Alexi vid samma vecka men mår så mycket bättre. Så de är skönt på många sätt. De enda jag har att nämna är trötthet men är okej och även att ryggen känns trött på eftermiddagen. Men de är ju inte konstigt med tanke på magen och Alexi.

Du kommer bli världens bästa storasyster!<3