fredag 31 oktober 2014

November

November. Regn, blåst, moln och kyla. Hoppa att det blir en solig november och gärna lite varmare.

Vi börjar november med att titta på en lägenhet imorgon. En femma i Karlsborg. Det kan inte bli annat än perfekt. Botten plan. Dock litet kök men det har vi nu med. Tydligen skulle det lätt funka till fyra personer och det gör inte det vi har nu. 

På söndag skulle vi till fotografen och ta bilder med bröllopskläderna i studion. Sen ville jag även ta lite höstbilder med barnen i dom fina färgerna ute. Självklart är Robbin jätteförkyld så troligtvis blir det inget... 

Igår fick jag reda på att en tjej som är släkt med Alexi följer min blogg. Som meddelar Alexi's pappa saker. Så kul att jag har ett sånt intressant liv. Hon är nog avundsjuk på det vår familj har. Först tänkte jag byta blogg för att slippa att hon läser mina privata saker men tydligen måste det vara något roligt. Men oavsett avskyr jag henne så det blir bara att vänja sig !

onsdag 29 oktober 2014

Onsdag- torsdag?

Robbin gick hela dagen igår och trodde att det var onsdag. Men det är det idag. Han längtar enormt till fredag för då börjar hans pappaledighet! Han kan knappt tänka på annat. Det ska bli skönt på ett sätt för mej att gå hem. 

Jag har en till arbetsintervju på fredag nästa vecka. Till en kille på 11år. Låter som ett drömjobb! Jag valde mellan barn och fritid och omvårdnad. Men nu får jag göra båda två för hoppningsvis. 

Igår ringde hag på en lägenhet. En femma. Jag hade inte så höga förväntningar i med att jag lätt blir besviken. Jag vill så gärna flytta nu! Så på söndag ska vi på visning! Han sa att de va två andra familjer plus ett äldre par på 75-80 år. Men han sa att det lät som det skulle passa oss bäst. Det hade vart kanon! På bottenplan. Nej, nu får jag inte tro att vi har fått den...

Igår var vi på familjecentralen i Tibro. Mycket konstiga människor. Tur att Sandra var med med sin lilla Milian. En kille som är två veckor yngre än Lowa. 

Vi var på BVC igår jag och Lowa. Hon hade gått upp ett kilo- 8,4 väger Mini nu och är 64,5 lång. Ganska lång faktiskt. Hon börjar plana ut lite på viktkurvan. Så bra! Hon fick även sprutor som gick bättre än väntat!

Nästa vecka är det Alexi's tur och ska blir kul att se hennes utveckling. Hon är så duktigt och tidig. Så kul att fylla i papprena om hur hon är i sin utveckling. 0-25, 25-50 eller 50 eller mer ord. Ja, hon pratar ju mer eller mindre hela meningar. Mer stolt kan man inte vara! 

fredag 24 oktober 2014

Fredag- löning och nytt i garderoberna!

Ingen nyhet att lönen har kommit. Alla räkningar är betalda och vi har storhandlat för 2000kr på mat. 

Vi mötte upp en tjej som skulle sälja en jacka till Alexi. 150kr, snygg, fräsch. När vi kom fram så va de bättre än väntat. Det gick att ta i och ur en fleece jacka som sitter i.  Kanon bra! 

Fix jacka. 

Lowa fick en skaljacka för några dagar sen som jag vann på Tradera. I 68 och den var stor i storleken. Jackor brukar vara extra stora. Tyvärr inte denna så den var för liten. Passade men det var knappt och det är ingen idé att kämpa i henne i den. Skitsnygg 200kr

Skaljacka från Lindex. 

Men som tur är så ska en kille komma och köpa den idag för 210kr så det blir bra! Lowa och Alexi har fått pengar av Robbins mamma så hon betalade Alexis jacka och hon ska betala Lowas nya. Om vi nu köper någon. Hon har 74 nu i body. Men lite tajt mellan benen så kanske väntar till våren och tar en 80. Hon får ändå inte plats med mer i bilstolen än en fleece...

Jag fick ett par skor. Så snygga! Kollat på dom länge men inte velat köpa dom för det känns inte som jag. Men idag gav jag med mej. Satan så snygga dom är! Nu saknas bara en jacka. För 899kr så det får bli nästa månad eller om jag hittat någon imorgon på klädbytardag för vuxna.  Det hade vart något! 


349kr- skopunkten 

torsdag 16 oktober 2014

Torsdag- tillsammans men inte tillsammans

Det värsta förhållandet är när man lever ihop men inte lever ihop. Det är kanske lite långsökt men jag ska förklara. När man har barn ihop. 

Man ska leva med personen i resten av sitt barns liv. Barnets andra förälder. Man lever ihop men inte bor ihop. Uppfostrar samma barn. Vissa försöker ha samma regler på båda ställena. Så försöker nog dom flesta ha de. Så att det ska vara det bästa för barnet. 

Det är inte lätt alla gånger. Att leva i två helt olika världar. Ha olika åsikter, olika värderingar och mer eller mindre är allt olika. Detta handlar inte bara om min relation ang Alexi's pappa. Men lite gör det. 

Det kan inte alltid vara lätt. När båda står fast vid sin åsikt och vägrar ändra sig. Oftast gör man allt för ens barn ska må bra. Jag gör alltid det och många andra föräldrar också. Nej, jag menar inte att Alexi's pappa inte gör allt för henne. 

Detta är bara ett inlägg med tankar. Som jag måste få ur mej. 

onsdag 15 oktober 2014

Tisdag- tips på mat

Kyckling i ugn med vitlökssås och bandspagetti ! 

Ingredienser - fyra personer

Tre kyckling filéer 
Fyra vitlöksklyftor 
Två hönsbuljongtärningar
Fem DL cream fraich 
Salt 
Peppar
En lök 
Bandspagetti 

Hacka lök. Häll i cream fraich, vitlök, salt och peppar och låt det koka upp i en kastrull. Häll sedan i löken. 

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Jag brukar skära dom så jag slipper dela Alexi's mat. Häll i kycklingen i en ugnssäker form. Över med såsen och in i ugnen. 

220 grader. Jag hade inne de igår i 60 min. Men 40min räcker bra. Serveras med bandspagetti till! 

Jag hörde någon som inte gillade vitlök, vilket vi älskar. Men det går säkert att hälla i tacokrydda istället. Det ska jag testa nästa gång. 

En av alla favoriter här hemma som vi åt igår och ALLA tog om!😍

tisdag 14 oktober 2014

Tisdag- lättare med två än med en?

Det tror jag. För när vi bara hade Alexi så var det sällan jag hann något. Då var hon van vid att jag kom direkt när hon ropade. Men nu när dom delar på min tid om man säger så, så går det mycket bättre. Lowa trivs väldigt bra med att Alexi leker runt henne. Då finns det alltid något att titta på. Dom är så fästa vid varandra och det är helt underbart att se. Att dom inte blir arga för att dom får slåss om tiden. 

Jag har hunnit städa köket grundligt förutom disken som blir efter maten, lagat mat, myst på filten med barnen, städat hallen och storarummet. Bara toa och sovrummet. Alexis lekrum städar jag inte på några dagar då de blir massa leksaker över allt direkt. 

Alexi har haft dagis foto och vi tog en promenad och Lowa sov i vagnen. Alexi gick hela rundan vilket var skönt. Nu sover Lowa för första gången sen 9. Fet är lite jobbigt när storasyster är hemma för då kan man ju missa något. 





torsdag 9 oktober 2014

Ingen rubrik

Att må bra på dagarna och som ett slag i ansiktet är allt tillbaka. Varje känsla. Att känna att jag är så trött psyiskt att jag är förstelnad. Trött. Att känna sig hopplös. Mindre värd. Fast att jag vet att det inte är så. 

Från en sak till en annan. 

Att be om sanningen. Att jag ens tar mej mod och frågar om sanningen för att jag någon gång ska klara av att släppa allt helt. Nu efter sju månader va jag redo att få ett slut och veta allt. Tänketiden som blir gör mej osäker. Men jag förstår. Jag är inte dum. För nu känns de inte som hormonerna. 

Men va ved jag? Vem är jag? Vad är jag värd?

Det känns som att jorden försvinner under mina fötter. 

Torsdag-ringa Mvc!

Idag skulle jag komma ihåg att ringa Mvc för att se vart jag ska vända mej med min pms. Att bara erkänna att jag har pms är ett enormt steg. Jag litar inte på den svenska sjukvården alls så jag försökte att inte ha för stora förhoppningar. Tjejen jag pratade med var helt underbar och hon tyckte att det var så fint att jag sökte för min familjs skull men det är ju självklart. Hon sa att jag kunde få en tid hos min vanliga barnmorska men att hon antagligen skulle säga samma sak. Att jag skulle vända mej till vårdcentralen. Jag ringde först vårdcentralen i cebtrum för att dom skulle ringa upp. Men då skulle dom inte rings upp förens 16.00 vilket jag inte ville vänta till. Så jag ringde till Karlsborg och hon skrattade åt mej rakt i örat. Vilket jag sjukt jobbigt men jag ska ringa centrum imorn ändå. För jag kunde inte få någon tid förens 21/10 ändå. Så skulle centrum ringa upp men då hade min mobil dött, självklart! Så jag får ringa dom tidigt imorn för att besätta samma sak igen och sen få ett läkarbesök och berätta allt ytligare en gång. Hade det inte vart så allvarligt för mej så hade jag skitit i allt. Men detta är helt ohållbart. Hon på vårdentralen sa att jag kunde behöva lyrica vilket är bra vid depressioner med mera. Typ lyckopiller sa hon. Men bara just dessa dagar i månaden. Hon sa att jag troligtvis har PMSD vilket är nästan som pms. Och enligt ett test hade jag måttlig eller svår pms. 

På ett sätt är det skönt att jag har troligtvis kommit fram till anledningen till mitt beteende. Jag är så lycklig men att jag vissa bara blir helt annorlunda. En helt annan person. Så skönt att kanske kunna lösa de men samtidigt är jag rädd. Men det kan inte bli värre! 

tisdag 7 oktober 2014

Tisdag- läsa på

I med att jag har börjat erkänna att jag faktiskt har PSM så började jag läsa på lite. Om det fanns något jag kunde göra och vart man kunde vända sig om det blir ohållbart. Vårdcentral, gynmottagning eller ungdomsmottagning. Jag tänker ringa vårdcentralen så får dom skicka mej vidare om dom vill. 

Det finns något som heter typ PMSD tror jag det var. Då verkar hela livet bli drabbat och det blir det i mitt fall. Det stämmer väldigt bra på det jag känner. Ångest, känner för att vara helt själv och mycket mer. Man kunde äta p piller men det spyr jag upp och klarar inte hormonerna utöver detta hemska... Man kan äta anti depressiva, vilket känns lite väl allvarligt. Men sen ska det finnas andra receptbelagda mediciner om jag fattade det hela rätt. Vi får väll se. Vanligast efter 30 år och jag tänkte att det inte kan stämma men längre ner på sidan stod det att det kan förvärras efter man har fått barn. Efter Lowa har det blivit helt galet! Men jag kände av det efter Alexi med men inte alls lika mycket.  



Jag får börja med att ringa någon så jag får svar! Idag mår jag bättre i alla fall.  

Tisdag- regn och rusk

Regn och rusk nu på eftermiddagen men resten av dagen var okej. Vi var på familjecentralen tidigt i morses och lekte med barnen där. Alltid lika trevligt att åla dit med Emma och Sigrid. 

När vi kom hem blev det till att slänga ihop maten och Robbin kom hem och åt. Att inte försöka stressa är lättare sagt än gjort. 

Lowa sov en sväng på familjecentral. Max 30 min, vägen hem och sen 30 minnas golvet här hemma. Men nu är hon vaken igen! Hon är allt med mer och mer och leker med oss andra. Skönt att hon har börjat äta var tredje timma också. Så man hinner lite emellan man ska mata. Ett evigt stressmoment faktiskt. 

Vi tjejer slängde ihop kladdmuffins när himlen öppnade sig. Så mysigt så. Lowa i bärselen och Alexi på sin stol stående. Många bollar i luften. 

Alexi åker till sin pappa imorn men verkar få feber nu. Antingen är det hörntanden som bråkar eller så får hon febern vi andra har haft. Jag tänkte skita i dagis men jag och Lowa ska på en snabb arbetsintervju så Alexi får vara där så kort som möjligt imorn. Hon är bara lite lugnare än vanligt. 



måndag 6 oktober 2014

Måndag- första dagen efter sjukstugan

Tillbaka till livet och verkligheten efter två veckor nästan. PMS, unge som inte äter och sover på dagarna och en annan som inte sover på nätterna. Vet inte ens vad jag ska säga förutom att jag just nu känner som världens sämsta mamma. Fast att det inte är så. Att de är hormonerna som sätter hela huvudet i rullning- i tankar. Att man inte kan tänka ihjäl sig. 

Att bli sur för saker för att andra inte förstår va jag tänker. Det är inte lätt att göra "rätt" i med att jag inte ens har sagt vad jag vill. Snälla döda hormonerna. När jag är klar med alla ungar skulle jag lätt operera bort livmodern och hela skiten. Så här ska jag leva resten av mitt liv. Något måste det ju finnas att göra åt det? Jag kan inte vara sur för mej själv heller. Utan det går ut över precis alla i min närhet. 


söndag 5 oktober 2014

Söndag- oplanerad dag

Vi gick upp vid 08 ungefär och hade inget planerat på hela dagen. Skönt efter två veckors sjukdom. Lowa är lite förkyld. 

Hon äter lite dåligt och sover lite mer än vanligt. Just nu går jag med henne i bärsjalen för att hon inte är nöjd av någonting annat. Väldigt mysigt faktiskt och skönt att kunna använda båda händerna. 

Jag och Alexi gick in i duschen och sen bakade vi muffins. 
Så jäkla snygga är dom alla tre! 
 Vi gick till lekplatsen och sen hem för att laga mat. Senare kom Alexis bästis upp med familj och fråga om vi skulle ut och äta pizza ihop. Direkt efter åkte vi till Robbins andra kompis och fikade. Äntligen hemma. Lagom dag känner jag. Äntligen känner jag med frisk! Får panik av att vara så orkeslös. 

Vi har börjat att sätta Alexi på toa efter varje blöjbyte. Oftast kommer det något. Jag bad Robbin sätta Alexi där nyss och hon kissade direkt. Hon var klar men sen sa hon att det kommer mer. Så då fick hon hoppa upp igen. Så bra att det går bra och kul tycker hon att det är. Hoppas bara hennes pappa gör likadant när hon åker dit på onsdag till söndag första gången på tre veckor.




fredag 3 oktober 2014

Fredag- fredagsmys

Vi lämnade in kläder till klädbytardagen förut. Det blev en del. Kläder för över 2400kr som lämnades in. Dyrast var ett par jeans för 800kr som jag satte 50kr på. Används inte och ska annars slänga. Men ångest har jag. Så hade vart gött med lite pengar. Som sagt skulle allt slängas annars så bara skönt att bli av med det och kanske få något för det. 

Påvägen hem blev jag akut sugen på tacos och så blev det. Ingen ide att bråka med mej i dessa tider. Ojojoj! Imorses grät jag nästan för att jag var hungrig och mackorna va torra och jag ville ha nybakat bröd. Så tillslut så tog sig Robbin som är sjuk, till affären. Vilken bra man jag har!

Vi har vart hemma och vart sjuka hela familjen hela veckan. Feber, snorig, jäkligt hostigt och orkeslös. Nu börjar jag bli bra. Robbin har tagit över min skit... Lowa hostar och nyser och dregglar och svårt att äta. Så kanske lite tänder eller bara förkyld. Det märker vi. Och Alexi är snorig och hängig. Men snart så är vi redo för att vara friska igen!

Jag och Alexi var i Skövde förut och skrev in mej på vakansen i Skövde så jag kan jobba på inringning. Vi ringde till Tibros vakans och jag ska dit och prata på onsdag och sen har jag fixat så jag står på inringning som personlig assistent      . Så förhoppningsvis får jag jobba lite! För den 3/11 går Robbin hem och stannar hemma till 1/6. Han längtar och jag med lite. Ska blir så kul att han får umgås med barnen lite men svårt för mej att vara ifrån våra sötnosar!:( men sen ska nog inte Lowa börja dagis förens dec-jan 2015-2016 så vi hinner nog få mer tid ihop<3