lördag 29 mars 2014

Lördag- hel eftermiddag ute

Inte bara ute. Utan ute på landet. Bland kor, hästar, fåglar och kaniner. Alexi har aldrig känt sig så fri tror jag. Hon har sprungit och lekt med många idag och haft så skoj trots att hästarna va större än väntat och kossorna va tjocka och lät för mycket så är de nu en helnöjd tjej som nattas. Så skönt att Robbin har släkt som bor så på landet som han gör. För de är varken jag eller Alexi vana vid. Skönt brott i vardagen och bästa dagen att komma hemifrån.

Vi fick reda på att gubben hade en studio på loftet där han tar massa kort. Självklart skulle vi upp dit och Alexi va hur duktig som helst. Även jag Robbin och lillasyster blev fotade. Bilderna kommer bli så fina och speciellt att förstora.

Trots mycket onödig skit som har hänt så va detta en av dom bästa dagarna någonsin. En fantastiskt familj har jag och jag och Alexi har hamnat i en toppen släkt.

Att få så många komplimanger gällande Alexi är helt magiskt. En toppen tjej. Inget gnäll alls idag trots att vi gick upp kl 04.30. Sovit bra, ätit massor och lekt som en tok. Underbara unge. Det finns inte stopp för hur mycket man kan älska sitt barn. Nu nattas hon och de ska bli skönt att slappna av på alla plan!

Tyvärr är det lång väg tillbaka men finns viljan går allt!

onsdag 26 mars 2014

Onsdag- tråkigt väder

Med tråkigt väder kommer mycket hormoner. Som tur är har Alexi bara vaknat en gång inatt och sovit själv i sin säng. Sovmorgon till kl 7 och jag vet inte när det hände sist. Helt otroligt skönt speciellt när jag somnade kl 21.

När hon hade vaknat idag hade hon utslag i hela nacken. Sånna hon brukar ha och dom smittar inte men kliar lite när man kommer åt dom så hon gick till dagis som vanligt och vi har en tid på vårdcentralen senare.Så får vi se om dom kommer fram till va de är denna gången. Sist sa dom att dom inget kunde göra. Men nu är hela kroppen täckt snart och extra mycket i nacken. Troligtvis är det något hon inte tål. Vi uteslöt sköljmedel och det blev okej men nu är dom tillbaka. Jag tänkte om det kunde vara kvalster men det stämde inte alls in. Sen blir man ju dum i huvudet av att söka på nätet så nej nu lämnar jag över till vårdcentralen!

Mycket som kommer hända nu verkar det som eller jag hoppas på! Det är positivt men det är en lång väg dit med en del hinder. Men igenom ska vi. Det är hemskt att inte ha den kontrollen jag är van vid. Jag trodde mitt kontrollbehov hade minskat men jag är bara van vid att planera allt och ha stenkoll men nu när jag inte vet vad som händer hela tiden gällande detta så det är tungt! Jag kommer inte skriva ut va de är och jag kommer heller inte berätta de förrens allt är klart. Dom som berörs och jag vill ska veta vet redan om det. Vi får se hur det blir med andra ord! Jag är så tacksam över att jag har världens bästa dotter, bebis och sambo. Utan er hade de inte gått!

Plus detta så är det lite mycket hormoner idag och även ville Alexi att jag skulle vara kvar på dagis. Vilket slutade med att jag grät en skvätt när jag gick hem. Jobbigt men välbehövligt!

måndag 24 mars 2014

Måndag- En ny vecka, självklart!

En trött mamma och en halv trött unge. Alexi skulle gå upp kl 5 vilket är helt galet! Att gå upp tidigt är väll okej men idag kändes det som att gå upp mitt i natten. Men ingen trots idag och hon fick hjälpa till mycket innan dagis. Mer än vanligt så det kanske underlättade. Sen skulle vi möta Jacob innan dagis så det kan ha underlättat lite.

Jag har försökt vilat lite. Tyvärr är jag tröttare än innan så nu är det dags att höja musiken, märka kläder och efter det laga lunch. Efter dagis kan det bli en sväng till lekplatsen. De beror på Alexi's humör.

Det ska bli skönt att kolla värdena imorn för jag börjar känna mej sådär äckligt trött igen vilket kan vara järnet men det är det ingen som vet än.

Jag har även fått syn på en billig vagn. En sån vi letar efter. Lite att göra med den men jag går ändå hemma så något roligt projekt hade vart kul! Bland annat att måla om den. Den är använd men inte köper jag en vagn för att den ska vara snygg och bara stå. Vi ska ju ändå sluta ut den ännu mer. Vi får se. Ett steg i rätt riktigt är att kvinnan som säljer den ska svara först...

Det blir kanon bra! 

lördag 22 mars 2014

Lördag- klädbytardag

Lite fynd hittade vi allt! Men vi behöver inget direkt. Det blev ett par hello kitty foppa till Alexi i med att de är favoriten. 15 kr och värt att se lyckan när vi kom hem. Även en Everest jacka tunn i 92 som passar hela sommaren plus början av hösten. 40 kr den har vi inte hunnit testa men så snygg!

Lunch hos Robbins farmor. Den tanten har skinn på näsan ska man veta och underbar mat som alltid! Efteråt åkte vi och testkörde en vagn. Man vill ju inte gå och tro att den är bra utan att testa den. Så så fick de bli och som handen i handsken. Alexi verkade gilla den också. Billig och bra och bättre kan de inte bli. Dock i en annan färg.

Alla hjälpte till att laga middagen och Alexi gjorde nog mest. Sånt intresse för mat och vill smaka på allt vilket hon får utom kött och liknande de klart. Underbart gott och Alexi skulle smaka fyra gånger när den stod och puttrade.

En sväng till svärfar på glass, te och kaffe. Snart dags för nattning och granska drömvagnen ännu mer. Fantastisk!

fredag 21 mars 2014

Fredag- inget jubel idag...

Alexi har krånglat inatt. Kl 3 skrek hon och jag tänkte gå in för att sova hos henne. Lättare sagt än gjort! Kl 6 hade hon bara sovit i intervaller om fem minuter. Trött mamma. Som tur va fick jag lite sovmorgon av Robbin!

Vi lämnade tillbaka vagnen vi tog hem förra veckan. Den passade oss sådär. Men inte helt så det va lika bra! Men idag kollade vi in nya vagnar på babyproffsen och självklart fastnade Robbin för bugaboo, emmaljunga viking och brio smile! Jag älskar dom alla tre men inte för dom pengarna!

Men vi har troligtvis bestämt oss för en annan vagn som vi ska provköra imorn för att se om de är något att ha. Ingen idé att fundera och planera och att de skiter sig. Den måste ju ändå matcha oss och vår vardag i med att den lär hänga med över allt.

Klädbytardag i Tibro imorn tidigt så jag hoppas Alexi sover några fler timmar.

Träffade mamma förut också och fick massa kläder till Alexi från Ullared. Bra skit där ifrån verkligen! Jag tycker de helt klart är prisvärt!

torsdag 20 mars 2014

Torsdag- dags att hämta

Precis! Idag var det dags att hämta Alexi istället för imorgon som bestämt. Hennes pappa hade möten plus tandläkartid. Jag och Alexi passade på att testa en ny familjecentralen denna gången i Tibro. Jag jublade inte men verkade helt okej. Självklart trivdes Alexi som fisken i vattnet. Massa barn och massa leksaker.

Jag har lyckats sälja en hel del på tradera dom senaste dagarna. Så skönt! Även bokhyllan ska nog hämtas den 25:e. Imorn åker vi och lämnar in kläder till klädbytardagen i Tibro. För att se om vi får napp. Annars åker de till välgörenhet och det är skönt att bara bli av med.

Alexi sover sött i soffan nu efter att ha strejka och jag inte orkar bråka. Sån skillnad på mina sammandragningar när hon är här och inte. Usch idag har det faktiskt gjort riktigt ont och även i ryggen. Tur jag har Robbin så jag kan vila bort dom snabbt.

På bilderna : Alexi sover, testar lillasysters liggdel, ser på nalle puh och hennes nya jacka Vi ska hämta imorn. Så läcker och passar dom nya vårskorna!

onsdag 19 mars 2014

Onsdag- trist och grå morgon

Att sitta och titta ut genom fönstret idag är ju inte helt okej känner jag. Grått, trist och regnigt. Men alla dagar kan inte vara bra och fina dagar. Då kan jag sitta här i vår sköna soffa och tillbringa tiden till att göra klart en barnvagns mobil till lillan. Jag hoppas att det blir så fint som jag har i tanken. Självklart är det ugglor med i bilden. Jag har kommit halvvägs och sen kanske jag lägger upp en bild och även gör till andra om det finns någon som är intresserad.


Helt underbart med te och varma mackor till frukost som vanligt och nu är det redan onsdag. På fredag kommer Alexi som vanligt vilket ska och kommer bli helt fantastiskt! På lördag ska vi även på klädbytardag. Trots att jag inte behöver något men bytardagarna är så härliga. Trots galna mammor med ungarna under armen. Jag kan inte fatta dom som tar med sina barn. Alexi var med en gång i Karlsborg och det var inte så stor som tur va men ändå jobbigt för henne...Aldrig mer!

Jag sitter och raggar recept på nätet för imorn är det dags att åka och handla. Skönt att fylla på skafferiet plus kyl och frys. Så nu har jag minst tio nya recept vilket är helt okej. Skönt med lite nytt i köket. Jag har verkligen fastnat för att laga mat. Alexi älskar också att fixa i köket. Så duktig och hjälper mamma.

Mina skor jag beställde i lördags har redan kommit. Så söta och bra förutom att dom är vita. Men det är snyggt så jag får tänka mej lite för när jag använder dom. Lite stora men jag ska lägga i en sula till.

fredag 14 mars 2014

ÄNTLIGEN FREDAG!

Jag tycker dagarna går så fort nu mer. Nu när Alexi är hos oss som hon ska så går tiden verkligen undan. Sen var det ett tag sen jag var så förkyld så jag blev dämpad. Jag tror det är ungefär fyra dagar sen och det gör en hel del. Under sista förkylningen lyckades jag bli beroende av te pga halsen och hostan men det går att leva med. Jag har inte druckit första koppen än och kl är nu 13 och börjar bli dags!

Alexi somnade igår efter 30 minuter nattning av Robbin i hennes säng. Hon sov till fyra och panik skrek så Robbin gick in och la sig. Gullig som han är. Vi gick upp vid 7 när Robbin harr gjort sin och Alexi's frukost och sen skulle han till jobbet.

Jag och Alexi tog mysmorgon i soffan och vi gick ut och gick vid 11 och tog en sväng förbi Robbins jobb och hälsade på. Självklart skulle Alexi gå själv och dockan skulle med och åka i sin vagn. Vilket problem att gå hem! Hon ville inte lämna Robbin där borta alls. Seperations ångest på hög grad. Så det är nog en sån tid nu. Jag bar henne hela vägen hem och hon somnade på mitt bröst utanför vårt hus, självklart! Men hon sover nu i soffan efter vi har kollat på Emil.

Senare ska hon till sin pappa men det får bli efter lunchen. 

Mina sammandragningar är helt galna. Igår hade jag besvär av dom så fort jag drog upp benen. Jag antog att det skulle bli bättre efter natten. Men icke! Långt ifrån skönt men som tur är gör de inte ont och går oftast över om jag är lugn en stund.

torsdag 13 mars 2014

Torsdag- underbara väder!

Alexi somnade igår med hjälp av  att jag låg där. En halvtimme tog det. Det känns inte så farligt i med att det är mysigt och man får allt passa på att mysa med denna grodan som sällan är still och inte vill ha närhet alls i vanliga fall. Vi kom fram till att det troligtvis är en period med hjälp av en annan mamma. Hennes son hade också varit sån i perioder. Jag blir mest paff varför det ska börja nu helt plötsligt. Men vi kör nattningen varannan kväll så funkar det nog fint!

Igår följde vagnen till lillasyster med hem och även hennes babygym. Mer eller mindre är det bara en säng som behövs nu. Plus en leksak till vagnen men det är ju inget måste direkt. Även en gåstol men det kan inte användas direkt ändå så.

Så nu känns det ännu mer verkligt än innan. Så mysigt!

Sol, disk, plocka och laga mat står på schemat idag. Vi lånade några tepåsar av svärfar igår så nu är jag trevligt igen. Jag lyckades bli smått beroende av det efter förkylningen då det var det enda som hjälpa hostan att lugna ner sig. Så nu kommer en dunderhuvudvärk om jag inte dricker det. Så nu är jag glad igen!

onsdag 12 mars 2014

Onsdag- våren har nog kommit ändå!

Solen lyser även idag och det behövs verkligen. Så skönt att komma ut och få lite sol på sig och kunna gå till dagis och mysa. Alexi har velat gå till dagis både måndag och onsdag och vi får väll se hur det blir imorn.

Alexi krånglar med sovstunden på dagen men nu även på natten. Hon vill gärna att man sover med henne. Tryggheten är jätteviktig för henne just nu och att vi är där med henne. Även att hon vet var i lägenheten vi är hela tiden. Igår fick jag sova en timme i hennes lilla säng med henne för att få vila min rygg lite. Jag skulle räta ut mina ben lite efter att ha legat still en timme och då vaknade hon självklart.

På natten eller ja på kvällen så skriker hon helt hysteriskt. Hon blir hes och man hör paniken. Det klart att barn ska få skrika lite innan dom somnar. Inga som helst problem. Men nu är det hysterisk gråt och det gör jätteont allt lyssna på. Helt vansinnigt. Det kanske är en period hon går igenom eller så har det hänt något hos hennes pappa. Jag har ingen aning och lär inte få vet något heller antar jag.

Jag vill bara att vi båda kämpa för samma sak att allt ska vara så bra som möjligt för Alexi. Men han känner sig anklagad och det är verkligen inte meningen. Nu har jag skickat ett meddelande i alla fall och jag hoppas jag får svar på det. Hon börjar backa för Robbin också vilket oroar mej för här har inget hänt och hennes pappa kan har rytit till åt henne. Och det gör man faktiskt ibland när hon trotsar och man verkligen inte orkar. Men mej backar hon inte för så jag vet inte. Jag får sitta här och fundera för tyvärr lär jag nog inte få svar.

Det kan lika gärna vara en period som hon går igenom men det är det ingen som vet...

måndag 10 mars 2014

Ganska lika ändå

Vecka 25 med båda tjejerna. Vi får se senare vad måtten och vikten säger.

Lillasyster är längst upp och storasyster längst ner.
Skönt att ha lite bilder att jämföra med.
När jag ligger ner nu känner jag mej bara fet om man känner på magen.
Men jag har ändå gått upp från 43-49 kg så någonting måste ha hänt.
Och det syns på bild.
Vi får se!


Måndag- sooool!

Alexi visste precis vad hon ville idag. Hon kunde göra allt själv. Det är tur att man börjar i tid. När vi väl var klara inför dagis så skulle hon självklart gå själv och jag fick inte ta med vagnen alls. Jag vet att hon brukar tröttna halvvägs till dagis... Men hon klagade en gång och jag  sa att hon inte hade någon vagn med sig så hon fick gå. Vi gick och myste i solen och lyssnade på fåglarna. Hon är så glad att det börjar bli varmt ute.

Jag har haft så ont i ryggen efter gårdagen. Vi var ute mycket och jag tänkte inte alls på att ha mitt gravidbälte...Det får jag äta upp idag kan jag lova! Sammandragningarna gör ont och jag är lite trött påt idag faktiskt. Tur att jag inte måste göra speciellt mycket annat än att laga mat idag. Plus mvc- besök.

Lite nervös. Alla säger att jag ser så liten ut och det var jag med Alexi också så det var inget nytt. Men magen syns när jag står upp men när jag ligger ner ser man det knappt och det är ju så hon mäter magen sen... Men jag äter och bebisen sparkar så vi får väll se. Första gången jag blir lite nervös faktiskt. Tur barnmorskan kan sin sak!

söndag 9 mars 2014

Söndag- krånglig natt

Efter gårdagens sovstund på dagen var vi alla ganska möra och simmande gott. Tills Alexi drog igång igen. Hon har haft en boxningssäck hängande i taket i sitt rum. Men inatt gick de inte. Hon drömde något jättehemskt och fick inte upp dörren ut från sitt rum så vi hörde verkligen paniken i rösten. Usch! Hon fick mysa med oss ett tag men började snart krångla så Robbin låg i hennes rum med henne. Båda somnade gott. Jag tror hennes drömmar har blivit mer livliga nu.

Nu sover hon i alla fall en stund och det är skönt. Utan krångel!

Vi har vart nere hos farfar och krattat löv och jag och Alexi tog en sväng till lekplatsen. Skönt väder! Senare ska vi grilla till lunchen. Riktigt gott ska de bli. Senare verkar det även som vi ska hitta på något med Jens och Sanna.

Idag är jag sugen på ALL sorts mat. Bara de är mat. Testade att äta ett äpple men nej!  Nu har chipsen åkt fram... Ett akut sug efter dill. Kroppen kan vara bra konstig. Idag startar vecka 25 och imorn åker jag och Alexi till Mvc och kollar läget med lillasyster. Jag känner mej så liten och alla påpekar det jämt så ska bli skönt att få lite siffror. Jag äter ju som en häst och de sparkas väldigt mycket. Så de är nog inga problem. Skönt att ha Alexi att jämföra lite med.

lördag 8 mars 2014

Lördag- sol!

Dagen till ära blev vi väckta av att Alexi stod i våran dörr och sa Hej mamma! Så då va de morgon. 6:45, det kunde faktiskt ha vart värre.

Vi åt varma smörgåsar som Alexi älskar och sedan sa Robbin att vi skulle gå ut i det fina vädret. Alexi tog på sig kläder direkt och skulle gå ut. Sagt och gjort. 9.15

Vi kom tillbaka in vid 10 och började sortera ut lite skit här hemma. Mycket är slängt och nu har vi massa plats igen. Underbart!

Vi åkte till Candela i Tibro med det vi inte skulle ha och resten ska till tippen. Så nu är alla garderober fina och även förrådet.

Robbin har lagat pannbiff och potatis och Alexi vräkte i sig. Och sa både att det var dott och tacka maten. ( Gott och tack för maten) Nu har Robbin försökt få Alexi att sova en timme och nu sover hon äntligen. Tur att han orkar och inte ger sig.

Jag har snart inga jeans kvar att ha på mej. Dom är uppknäppta men är ändå för små i midjan. Jag känner mej inte så stor om magen ändå men men. Det blir tajts fram till juni... Så kallt bara just nu när det blåser så.

Vecka 25 imorn!

torsdag 6 mars 2014

Torsdag- veckan går

Ibland känns de som tiden står still. Sjukdomar konstant så nu har vi nog haft allt som denna hösten och "vintern" har haft att erbjuda. Det tackar vi för! Jag hörde även på nyheterna att säsongen för pollen och all skit lär bli ett helvete för dom som är allergiska. Då vet jag vart jag lär tillbringa min vår, inne!

Nej, man ska inte bli deppig och tycka synd allt för mycket om sig själv. Men gränsen är nära att nås.

Tro det eller ej men jag sa till mej själv när jag gick upp att idag är jag frisk! Tog på nej kläder, fixade håret, mat, borsta tänderna. Och nu känner jag mej frisk! Bara en jävla hosta men det får jag leva med. Robbin börjar bli dålig nu istället... Alexi kommer imorn och det ska bli helt underbart! Hoppas bara hon slipper allt. Det värsta som finns att se sitt barn sjuk...

måndag 3 mars 2014

Tisdag- fortfarande

Jag hostar fortfarande utan dess like. Ringde Vårdcentralen igår för att försöka få något utskrivet över telefon. Jag var inte överdrivet sugen på att sätta mej och köra till Skövde efter att ha sovit en timme. Det skulle inte vara några problem. Jag skulle kunna hämta ut något  efter kl 17. Vi var på apoteket 17.30 men inget fanns där. Jag försökte ringa till dom men dom stänger ju 17. Ringde 1177 för att se va jag skulle göra. I med min astma påverkas min andning. Jag har aldrig gillat 1177 men denna kvinnan blev så förbannad för att dom inte skötte sitt jobb. För jag är ju ändå en kund. " det skulle aldrig en resturangchef acceptera" med mera. Så jag fick lova att jag skulle skälla ut Vårdcentralen efter noter idag.

Jag har trots allt sovit bättre inatt. Lite vid 22 men även 1-5 så nu sitter jag och ser på nyhetsmorgon och väntar på att Vårdcentralen och apoteket ska öppna. Vilka puckon!

söndag 2 mars 2014

Söndag- host!

Jag hostar som aldrig förr. Hostmedicin hjälper inte och hade några tabletter mot hosta i skåpet. Men inte hjälper dom! Stackars barn där inne.

Saknar våran groda massor!

Jag läste att barnet är 22 cm långt huvud till rumpa ungefär. Vi mätte på magen och kollade. Galet hur dom måste ligga ihop knycklade där inne! Vecka 24 idag redan och jag mår bra. Visst ryggen och förkylningar hela tiden men det kunde ha vart värre än så. Mycket värre!